14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialScandal electoral privind podul Braila-Smardan

Scandal electoral privind podul Braila-Smardan

Liberalii din Consiliul Judetean (CJ) Tulcea l-au criticat pe Victor Tarhon, presedintele PD-L al CJ Tulcea, acuzandu-l ca pune bete in roate acestei investitii. Octavian Popa, consilier judetean si presedinte al PNL Tulcea, a declarat ca "actuala conducere PD-L a Consiliului Judetean Tulcea face tot ce-i sta in putinta sa impiedice realizarea acestui pod care daca ar fi construit ar scoate din saracie zona Macin.

»  Construirea podul Braila-Smardan este folosita, din nou, ca arma electorala de politicienii din judetul Tulcea.

Construirea podului ar asigura locuri de munca, ar fi valortificate resursele locale. Cand podul va fi construit judetul Tulcea va fi mult mai atractiv din punct de vedere economic pentru investitori, iar accesul turistilor care vin dispre Moldova spre Delta ar fi mai facil".  Presedintele Victor Tarhon a replicat spunand ca "nu se indeplinesc conditiile legale pentru a fi realizata aceasta investitie. Minsterul Transporturilor nu doreste sa se implice in realizarea investitiei, dar nici nu a modificat legea in sensul sa declare viitorul pod de inters judetena. Cat timp in lege podul este declarat de utilitate publica nationala, noi nu putem sa-l realizam pentru ca s-ar incalca legea". si Consiliul Judetean Braila, care a fost foarte interesat de demararea lucrarilor la podul Braila-Smardan, s-a lasat pagubas. CJ Braila a facut insa o investitie majora.

 

Este vorba de achizitionarea terenurilor de pe malul Dunarii din acest judet care urmau sa fie afectate de constructia podului. Pentru ca nu s-a reusit demararea investitiei din vina Ministerului Transporturilor, care refuza sa se implice, CJ Braila a inceput sa vanda terenul achizitionat, cu bani publici, pentru aceasta afacere. Tarhon ii acuza pe liberalii tulceni ca au readus in discutie podul de la Smardan pentru ca "e campanie electorala, iar Octavian Popa vrea sa devina deputat de Macin".

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă