19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSCANDAL de corupţie în JANDARMERIE: General acuzat de CORUPŢIE. Vezi pentru ce...

SCANDAL de corupţie în JANDARMERIE: General acuzat de CORUPŢIE. Vezi pentru ce primea bani

Unul dintre generalii Inspectoratului General al Jandarmeriei Române este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia Naţională Anticorupţi, procurorii au început urmărirea penală faţă de generalul maior (gl.mr.) Neculai Bontic, adjunct pentru logistică al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Acesta este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, 17 infracţiuni de luare de mită şi      participaţie improprie la infracţiunea de delapidare, în formă continuată.

Primea bani de la subordonaţi

Procurorii au descoperit că, în perioada 2005 – 2012, Neculai Bontic, în calitate de adjunct pentru logistică al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a pretins şi primit de la subordonaţii săi din unităţile din Bucureşti şi din ţară mai multe bunuri, estimate în acest moment la o valoare de peste 130.000 lei, pentru ca, în schimb, uzând de prerogativele funcţiei sale, să îi protejeze pe aceşti subordonaţi pe parcursul carierei profesionale.

Folosea combustibilul instituţiei pentru maşinile personale

De asemenea, Bontic le-a impus subordonaţilor ca, în mod periodic, să alimenteze cu carburanţi auto aflaţi în patrimoniul unităţilor de jandarmerie autoturismele personale ale învinuitului. De asemenea, acesta a cerut subordonaţilor săi ca, în timpul programului de lucru, să folosească bunurile şi resursele aparţinând unităţilor în care îşi desfăşurau activitatea şi să presteze diverse tipuri de servicii în folosul personal al învinuitului Bontic Neculai

În această modalitate, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 80.000 lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă