20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialScandal "amortizat" cu ordin de la centru

Scandal „amortizat” cu ordin de la centru

Vasile Datcu, presedintele nucleului de initiativa pentru reprimirea membrilor de partid, incearca sa ascunda murdaria din PNL Braila sub presul unui limbaj vioi, sprintar, asigurator de victorii multe.

Curat murdar, coane Vasile

In cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul liberal, acesta a incercat sa amageasca atentia reprezentantilor mass-media prezenti, anuntand triumfator rezultatul adunarii generale a organizatiei municipale de la sfarsitul lunii trecute: „Va pot declara astazi ca avem un presedinte al organizatiei PNL Braila, confirmat aseara (4 iulie – n.n.) in sedinta Biroului Comitetului de initiativa judetean de la PNL central Bucuresti, in persoana domnului Popa Petrica”. Cu privire la contestatia semnata de patru membri ai partidului si inaintata forurilor competente, Datcu o considera corecta, dar nu si indreptatita: „Ea a fost inregistrata ca atare, urmand sa intre in dezbaterea Curtii de onoare si demnitati prin toamna”.

Din greseala in greseala, spre victoria finala

Ramane, pentru oricine, un mare semn de intrebare cu privire la validarea actualului presedinte si a Biroului organizatiei municipale, atata vreme cat litigiul nu s-a incheiat printr-o decizie definitiva a instantei de partid centrale. Iar faptul ca eventuala incalcare a statutului PNL cu ocazia organizarii adunarii generale este explicata, de acelasi presedinte, prin alte incalcari mai vechi, nu face decat sa arate, ca in PNL Braila degringolada si luptele de interese vor continua, chiar daca unii sau altii dintre reprezentantii celor doua „aripi” brailene doresc sa infirme acest lucru. Oricum, surse din interiorul acestei organizatii politice ne-au declarat ca s-a primit de la centru, de la „persoane importante”, ordinul de a se inceta, cel putin pentru ochii opiniei publice, acest diferend, care macina de prea multa vreme fortele, si asa slabite, ale liberalilor braileni. De la Bucuresti, PNL Braila pare din ce in ce mai mic, mai neimportant, iar scandalurile interminabile nu au reusit decat sa deranjeze.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă