Lichiditatea tranzactiilor a crescut usor in sedinta de joi, dar a ramas intr-o zona foarte scazuta. Am avut tranzactii de 3,2 milioane de euro pe segmentul de actiuni si de un milion de euro pe piata obligatiunilor cotate.
Tendinta dominanta a pietei a fost de scadere, similar cu ceea ce se inregistra pe pietele europene si cu miscarea din pietele americane si asiatice din seara precedenta. Bursele raman foarte volatile peste tot in lume, iar la Bucuresti aceasta volatilitate se simte din nou foarte puternic dupa ce in zilele precedente piata fusese destul de calma. SIF-urile au scazut cel mai mult si in acelasi timp au ocupat pozitii importante in topul celor mai lichide companii de joi. BET-FI a pierdut 6,78%, in vreme ce BET a scazut cu 3,07%, iar BET-XT s-a depreciat cu 3,93%.
Actiunile Oltchim au scazut peste media pietei pentru ca investitorii au reactionat negativ la anuntul Guvernului referitor la amanarea privatizarii (date fiind conditiile foarte negative de pe pietele financiare). In acelasi timp insa, Guvernul a dat si o veste buna pentru Oltchim: ii va acorda ajutor de stat pentru a rezista in aceasta perioada dificila in care preturile produselor chimice scad, iar preturile mate-riilor prime cresc. Tot in sec-torul industriei chimice remarcam, de asemenea, o scadere mai mare decat media pietei in cazul titlurilor Azomures. Dupa ce a raportat rezultatele pe trimestrul III, speculatorii au marcat profiturile tentante aduse de cresterea spectaculoasa a pretului actiunilor AZO din precedentele doua saptamani, iar acum cotatia scade de trei sedinte consecutiv.