19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSassu iese din politica daca va fi demis de la sefia TVR

Sassu iese din politica daca va fi demis de la sefia TVR

Alexandru Sassu, presedintele-director general al TVR, vorbeste, intr-un interviu acordat Mediafax, despre votul negativ primit miercuri de Raportul de activitate pe 2008 al SRTv in Comisiile de Cultura, spunand ca, daca va fi demis din functie, nu este tentat sa se reintoarca in politica.

Alexandru Sassu considera ca este "fara precedent" situatia petrecuta miercuri la Comisiile de Cultura din Parlament, cand raportul de activitate pe 2008 al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a fost respins, fara a fi dezbatut si fara ca membrii Consiliului de Administratie al Televiziunii Publice sa-si spuna punctul de vedere.

Sassu spune ca a lipsit motivat de la sedinta Comisiilor din Parlament, fiind sub un tratament care nu putea fi amanat.

In plus, Alexandru Sassu considera ca votul negativ primit de raportul TVR a fost unul in ton cu realitatea politica din prezent. "Daca e o batalie pentru televiziune este o victorie. Daca ar fi o batalie pentru independenta presei, este o infrangere", a explicat Alexandru Sassu.

Totodata, el spune ca vrea sa sustina in plenul Parlamentului punctul de vedere al TVR fata de raportul de activitate pe 2008, considerand ca ramanerea sa in functia de presedinte-director general (PDG) al TVR depinde de foarte multi factori.

Sassu mai afirma ca, timp de doi ani si jumatate de cand se afla la conducerea TVR, a demonstrat ca nu i se potriveste eticheta de "politruc", care i-a fost pusa chiar de presedintele Traian Basescu, inca de la preluarea mandatului de PDG al Televiziunii Romane, in iunie 2007.

Totusi, Alexandru Sassu considera ca, indiferent cine va veni la conducerea TVR, nu va scapa de acuzatiile de "partizanat politic".

In plus, Sassu vorbeste despre activitatea sa in TVR, dar si despre situatia financiara a Televiziunii Publice in 2009, cand estimeaza ca deficitul SRTv va fi mai mic decat cel pe 2008, care a ajuns la circa 53,8 milioane de lei.

Totodata, Sassu spune ca, daca raportul de activitate pe 2008 al TVR va fi respins si in plenul Parlamentului, nu este tentat sa revina in politica. "Nu-mi place peisajul politic astazi. Eu sunt un om de stanga si am fost intotdeauna, nu am negat-o si nu am sa o neg niciodata. Dar nu-mi plac personajele politice de astazi si modul in care se face politica. In doi ani si jumatate, nu a fost o evolutie pozitiva, dupa parerea mea. A fost o evolutie negativa. E mai rau decat acum doi ani si jumatate", a concluzionat Alexandru Sassu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă