20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSase scenarii pentru impacare in cuplu

Sase scenarii pentru impacare in cuplu

Cuplurile se cearta si se impaca tot timpul, nu este o noutate. Cateodata, impacarea decurge minunat. Alteori, dupa o vreme, partenerii isi dau seama ca totul a fost o greseala. Cel mai bine este sa stii dinainte cand si in ce circumstante este mai bine sa uiti si sa ierti. Publicatia online The Frisky, citata de ziare.com a intocmit o lista de sase scenarii care merita luate in considerare:

Sincronizarea

Cateodata unul dintre voi nu este chiar pregatit de o relatie serioasa, iar iubirea voastra se destrama fara verun alt motiv in afara de lipsa de sincronizare sentimentala. Merita sa te impaci cu partenerul atunci cand acesta realizeaza ca este pregatit pentru o relatie permanenta.

Distanta

El are o slujba intr-un alt oras, tu nu ai nici un chef sa-ti schimbi adresa. Insa in momentul in care sunteti reuniti constatati ca inca mai zboara scantei intre voi, asa ca o impacare poate fi o idee buna. Destul de rar, merita sa te impaci daca v-ati despartit din motive de dependenta sau infidelitate.

Dependenta

Un partener care prefera bautura sau drogurile in loc de tine nu este chiar o partida stralucita. Ai facut un lucru bun sa te desparti de el prima data. Ce-i de facut insa daca el vrea sa se intoarca in viata ta? Daca este serios in legatura cu abstinenta si urmeaza un program serios de terapie, atunci poate te mai gandesti sa-l primesti inapoi. Altfel, aminteste-ti cat de rau iti era alaturi de el inainte de despatire si orice ganduri de impacare vor disparea.

Infidelitatea

Cuplurile isi revin cu greu dupa o infidelitate, insa nu este imposibil. Aceasta este o situatie care necesita, in cazurile mai serioase, terapie de cuplu si chiar testari pentru bolile cu transmitere sexuala, insa reimpacarile functineaza cateodata.
Niciodata nu merita sa te impaci daca v-ati despartit din motive de copii sau violenta.

Copii

Lui nu i-a trecut iubirea pentru tine, iar tu te afli intr-un moment al vietii cand iti doresti cu disperare copii. Si chiar daca ti se face pielea de gaina numai cand te gandesti la el, ti se pare ca ar fi un tata bun. Opreste-te aici cu imaginatia. Asa ceva nu se face. Indiferent cat de mult iti doresti copii, nu merita sa te fortezi sa intri intr-o relatie cu cineva pe care nu-l iubesti doar de dragul de a procrea.

Violenta

Evident, daca cineva iti face rau, ar trebui sa o iei la fuga cat te tin picioarele. Cu toate acestea, mii de femei abuzate se intorc la partenerii lor abuzivi, ceea ce inseamna ca e mai usor de spus decat de facut. Daca ai fost victima vioelntei domestice, incearca sa gasesti un terapeut bun, care sa te ajute sa-ti pui ordine in ganduri inainte de a te intoarce la partenerul violent.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă