9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialŞase militari au fost ucişi în Ucraina

Şase militari au fost ucişi în Ucraina

Şase soldaţi ucraineni au fost ucişi în două incidente produse în estul ţării, au anunţat, duminică, oficiali guvernamentali, informează Mediafax.

Rebelii “au tras o rachetă antitanc”, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne,citat de BBC News Online.

Astfel, patru soldaţi au murit după ce autovehiculul lor a fost vizat de focuri de armă trase de separatişti proruşi în Sceastie, în apropiere de Lugansk, în timp ce traversa un pod.

Alţi doi militari au fost ucişi şi un al treilea a fost rănit, după ce vehiculul lor a lovit o mină antitanc, în apropiere de oraşul-port Mariupol, aflat sub controlul autorităţilor de la Kiev.

Un armistiţiu fragil este în vigoare în estul Ucrainei începând din februarie, în urma negocierilor desfăşurate de liderii din Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa, însă părţile implicate în conflict au acuzat periodic încălcări ale acordului de încetare a focului.

Sâmbătă, Guvernul a anunţat că trei soldaţi au fost ucişi în explozia unei mine în apropiere de Doneţk, un alt fief al separatiştilor.

Aproximativ 6.000 de persoane au fost ucise de la declanşarea conflictului armat în estul Ucrainei între separatiştii proruşi şi forţele ucrainene, în urmă cu un an.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că i-a ajutat pe rebeli cu armament greu şi soldaţi, însă Moscova respinge acuzaţiile, susţinând că ruşii care luptă alături de separatişti sunt “voluntari”.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă