11.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialŞase medalii europene pentru Constanţa, la gimnastică aerobică

Şase medalii europene pentru Constanţa, la gimnastică aerobică

România domină Campionatul  European de Gimnastică Aerobică, iar sportivii constănţeni îşi trag partea leului.

Cei 13 constănţeni prezenţi la Arques (Franţa) au reuşit deja să adune şase medalii, trei de aur, pe echipe seniori, la grup şi la trio juniori, una de argint, pe echipe juniori, şi două de bronz, la individual juniori şi perechi junori. Aseară, Constanţa urma să fie reprezentată în toate cele cinci finale de la seniori, deja obiectivul iniţial al delegaţiei de la CS Farul fiind depăşit de sâmbătă.

 „Balul” a fost deschis de argintul obţinut de juniori, în competiţia pe echipe, aflată la prima ediţie. Componenţii lotului au punctat în concursul de calificare şi România a terminat pe locul secund, după Rusia, Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Daciana Enache, Andreea Drenea, Andreea Scânteie şi Lucian Săvulescu punctând pentru România.

Imediat după argintul juniorilor, seniorii au făcut ravagii în calificări şi concursul pe echipe, câştigând detaşat în faţa… Rusiei, în componenţa lotului aflându-se şi Bianca Becze, Corina Constantin, Anca Surdu, Andreea Bogari, Mircea Zamfir, Valentin Mavrodineanu şi Marius Gavriloaie.

Sâmbătă, show-ul a continuat în finalele de juniori cu Lavinia Panaete şi medalie de argint la individual (Alina Radu a luat argintul).

A doua finală, cea de dublu, a însemnat o nouă medalie, bronz prin Lucian Săvulescu (locul 8 la individual) şi Bianca Gorgovan, urmat de aur la trio, cu Gorgovan şi Panaete printre componente şi la grup, Andreea Scânteie şi Andreea Drenea adăugându-se trio-ului câştigător în finala anterioară.

 

Cele mai citite

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...

proiect inspirat de Arhimede idei vechi transmise prin secole

Într-o lume în care tehnologia modernă și inovația sunt adesea considerate a fi vârful creativității umane, este ușor să uităm că unele dintre...

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă