19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialŞase medalii europene pentru Constanţa, la gimnastică aerobică

Şase medalii europene pentru Constanţa, la gimnastică aerobică

România domină Campionatul  European de Gimnastică Aerobică, iar sportivii constănţeni îşi trag partea leului.

Cei 13 constănţeni prezenţi la Arques (Franţa) au reuşit deja să adune şase medalii, trei de aur, pe echipe seniori, la grup şi la trio juniori, una de argint, pe echipe juniori, şi două de bronz, la individual juniori şi perechi junori. Aseară, Constanţa urma să fie reprezentată în toate cele cinci finale de la seniori, deja obiectivul iniţial al delegaţiei de la CS Farul fiind depăşit de sâmbătă.

 „Balul” a fost deschis de argintul obţinut de juniori, în competiţia pe echipe, aflată la prima ediţie. Componenţii lotului au punctat în concursul de calificare şi România a terminat pe locul secund, după Rusia, Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Daciana Enache, Andreea Drenea, Andreea Scânteie şi Lucian Săvulescu punctând pentru România.

Imediat după argintul juniorilor, seniorii au făcut ravagii în calificări şi concursul pe echipe, câştigând detaşat în faţa… Rusiei, în componenţa lotului aflându-se şi Bianca Becze, Corina Constantin, Anca Surdu, Andreea Bogari, Mircea Zamfir, Valentin Mavrodineanu şi Marius Gavriloaie.

Sâmbătă, show-ul a continuat în finalele de juniori cu Lavinia Panaete şi medalie de argint la individual (Alina Radu a luat argintul).

A doua finală, cea de dublu, a însemnat o nouă medalie, bronz prin Lucian Săvulescu (locul 8 la individual) şi Bianca Gorgovan, urmat de aur la trio, cu Gorgovan şi Panaete printre componente şi la grup, Andreea Scânteie şi Andreea Drenea adăugându-se trio-ului câştigător în finala anterioară.

 

Cele mai citite

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Daniel Niculae se desparte de Rapid. “Contractul lui nu va mai fi prelungit”

Contractul lui Daniel Niculae la Rapid nu va fi prelungit, anunță Victor Angelescu, acționar minoritar al clubului din Giulești. "Daniel Niculae este preşedintele clubului până...

Decretele semnate astăzi de președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 21 mai 2024, mai multe decrete. Iată decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis: Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă