9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialSase luni de cosmar pe DN1

Sase luni de cosmar pe DN1

» Incepand de ieri au fost impuse primele restrictii de trafic pe soseaua Bucuresti-Ploiesti.

» Constructorii vor incepe sapaturile la pasajul subteran din zona Aeroportului Baneasa.

» Politistii le-au recomadat soferilor sa foloseasca mai multe rute ocolitoare.

De ieri, aglomeratia binecunoscuta de pe soseaua Bucuresti-Ploiesti si DN1 a crescut, spre disperarea soferilor, dupa ce autoritatile au inchis cate o banda de circulatie pe fiecare sens. Restrictia se aplica pe tronsonul dintre strada Dobrogeanu Gherea si Bd. Aerogarii si va fi valabila timp de sase luni. Carosabilul a fost ingustat la jumatate si in zona intersectiei dintre Bd. Aerogarii si soseaua Bucuresti-Ploiesti, restrictia fiind valabila zilnic, intre orele 22.30 si 4.00. Aceste masuri sunt necesare pentru constructia un pasaj subteran in vederea fluidizarii traficului rutier in zona DN1.

Cozi kilometrice
Restrictiile au fost impuse marti noapte, dupa ora 22.30, dar efectele au inceput sa fie vizibile spre dimineata, cand cozile de masini au crescut simtitor fata de zilele trecute. Miile de masini au fost nevoite sa se inghesuie pe doua benzi in loc de trei, pe tronsonul cuprins intre strada Dobrogeanu Gherea si Bd. Aerogarii.
Zona era deja cunoscuta ca una foarte aglomerata, unde soferii sunt nevoiti sa piarda zilnic zeci de minute asteptand la cozi ce pornesc de la Piata Presei Libere. Multi s-au speriat de ce va urma dupa ce drumul s-a ingustat. "Nu stiu ce se va intampla. Probabil va fi un blocaj total", a declarat unul dintre soferii care folosesc zilnic acest drum. Conducatorii auto au fost informati ca restrictiile vor fi mentinute timp de sase luni pentru a permite construirea pasajului subteran care sa ajute la fluidizarea traficului. Deocamdata, au inceput lucrarile de mutare a retelelor edilitare, dupa care vor demara si cele de construire a pasajului.

Pasaj subteran
Pasajul subteran va fi construit in zona intersectiei dintre sos. Bucuresti-Ploiesti-Bd. Aerogarii-Bd. Ion Ionescu de la Brad si va duce la fluidizarea circulatiei si evitarea aglomeratiei, dupa cum au promis autoritatile. "Pentru realizarea acestui obiectiv important pentru zona de nord a Capitalei, intersectia DN1 cu Bd. Aerogarii si Bd. Ion Ionescu de la Brad va fi amenajata sub forma unei intersectii la nivel, cu sens giratoriu, toate directiile de iesire din intersectie fiind prevazute cu trei benzi de viraje", a declarat recent stefan Sebastian Szobotka, director de comunicare la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

» Rute ocolitoare
Politistii au recomandat soferilor sa utilizeze mai multe rute ocolitoare pentru a evita aglomeratia. Alternativele sunt urmatoarele: Piata Charles de Gaulle-Bd. Aviatorilor-Nicolae Caranfil-Bd. Aerogarii-DN1; Piata Presei Libere-Bd. Poligrafiei-Baiculesti-sos. Straulesti-Bd. Ion Ionescu de la Brad-DN 1; Bd. Bucurestii Noi-sos. Ionescu Sisesti-Jandarmeriei-DN1 si sos. Colentina-Doamna Ghica-sos. Petricani-sos. Pipera-Tunari-Erou Iancu Nicolae-Aleea Privighetorilor-DN1.

Cele mai citite

Lista stranierilor pentru meciurile cu Kosovo și Cipru din noiembrie

Selecționerul Mircea Lucescu a anunțat lista preliminară cu jucători din străinătate pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, programate pe 15 și 18 noiembrie. Vineri,...

Max Verstappen nu vrea să părăsească echipa Red Bull

Max Verstappen, triplul campion mondial de Formula 1, a declarat că „intenţionează în mod clar” să rămână la echipa Red Bull, în ciuda dificultăților...

Cardurile de masă au un impact semnificativ asupra economiei României, conform unui studiu ASE

Biletele de valoare continuă să joace un rol esențial în economia României, contribuind la creșterea veniturilor bugetului de stat și stimulând consumul, conform unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă