20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialȘase blindate ucrainene, capturate de combatanții proruși. Kievul anunță arestarea a 40...

Șase blindate ucrainene, capturate de combatanții proruși. Kievul anunță arestarea a 40 de membri ai serviciilor ruse

Șase blindate ale armatei ucrainene au fost capturate de combatanţi proruşi în zona Kramatorsk, din estul Ucrainei, anunţă Ministerul ucrainean al Apărării, care denunţă activităţi teroriste. Blindatele făceau parte dintr-o coloană militară ce se îndrepta spre Kramatorsk, oraș în care, marţi, au izbucnit confruntări armate între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi proruşi.

Coloana a fost blocată de locuitori, iar blindatele au fost apoi capturate de combatanţi proruşi. "Este vorba de un grup rus de sabotori terorişti", a precizat Ministerul ucrainean al Apărării, citat de Mediafax.

Tot miercuri, un purtător de cuvânt al contraspionajului serviciilor speciale ucrainene a declarat că agenţii care acţionează în prezent în estul Ucrainei sunt aceiaşi care au acţionat în Crimeea înaintea alipirii peninsulei ucrainene la Rusia. El a mai anunțat că aproximativ 40 de membri ai serviciilor ruse şi colaboratorii lor au fost arestaţi de la începutul acţiunilor separatiste în estul Ucrainei, pe 6 aprilie.

„Acţiunile de diversiune din estul Ucrainei sunt conduse de către ofiţeri din cadrul Serviciului Central de Informaţii al Statului Major al forţelor armate ruse", a adăugat purtătorul de cuvânt, reiterând o acuzaţie deja formulată de către oficiali ucraineni. Agenţii ruşi sunt însărcinaţi să "creeze o destabilizare maximă" pe teritoriul ucrainean.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă