37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialSarpe-cameleon din Borneo

Sarpe-cameleon din Borneo

Fondul Mondial pentru Natura (WWF) a anuntat ca oamenii de stiinta au descoperit in insula indoneziana Borneo o specie aparte de sarpe veninos, capabil sa-si schimbe culoarea in functie de mediu.
Reptila are lungimea de aproximativ 50 de cm si a fost capturata in vestul Insulei Borneo, in bazinul raului Kapuas. Localnicii ii spun „sarpele de noroi”.
Iwan Wibisono, responsabil al WWF, a declarat: ” Particularitatea acestui sarpe este ca poate sa-si schimbe culoarea… Este ceva rar in lumea serpilor”.
Expertii si-au dat seama de aceasta capacitate punand reptila de culoare brun-rosiatica intr-o galeata, unde pielea sa a devenit imediat alba. Potrivit lui Wibisono, unii serpi isi schimba culoarea pentru a scapa de pradatori. „Dar avand in vedere ca acest sarpe de noroi este veninos, la ce ii mai serveste capacitatea de a-si schimba culoarea?”, s-a intrebat el. Acest sarpe-cameleon ar putea sa se camufleze atunci cand vaneaza, a estimat responsabilul.
Padurile din Insula Borneo sunt o zona in care se descopera inca noi specii de animale. Anul trecut, WWF a anuntat ca a reperat, cu ajutorul unui aparat de fotografiat, o specie necunoscuta de mamifer carnivor de marimea unei pisici domestice si dotat cu o coada lunga si stufoasa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă