25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSarkozy şi Cameron consideră "foarte gravă" ameninţarea teroristă în Europa

Sarkozy şi Cameron consideră „foarte gravă” ameninţarea teroristă în Europa

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi primul ministru britanic David Cameron au calificat marţi drept „foarte gravă” şi „extrem de serioasă” ameninţarea teroristă în Europa, mai ales faţă de ţările lor, informează Reuters. Într-o declaraţie comună adoptată la summitul bilateral desfăşurat la Londra, cei doi lideri au anunţat întărirea cooperării între Londra şi Paris „împotriva tuturor formelor de terorism, în interiorul şi în exteriorul ţărilor” lor. „Credem că ameninţarea al cărei obiect suntem este foarte gravă”, a declarat David Cameron în conferinţa de presă comună. „Nu avem intenţia, în acest moment, să schimbăm nivelul de ameninţare pe care l-am evaluat. Este un nivel de alertă foarte ridicat”, a spus premierul britanic.

La rândul său, preşedintele francez a estimat ca „extrem de serioasă” această ameninţare şi a dat asigurări că vigilenţa Parisului şi Londrei este „totală”. „Lucrăm împreună cu aliaţii noştri oră de oră şi încercăm să ne armonizăm răspunsurile”, a spus Sarkozy, precizând că a convocat pentru miercuri, la Paris, o reuniune a responsabililor francezi de securitate.

Potrivit Agerpres, Nicolas Sarkozy a refuzat să comenteze pe marginea incidentului cu coletul-capcană descoperit luni la Atena şi care îi era destinat. „Nu intenţionez să le fac publicitate oamenilor care acţionează astfel”, a explicat el. În aceeaşi conferinţă de presă, David Cameron a subliniat că ameninţarea teroristă trebuie combătută mai ales în Afganistan şi Yemen, pentru că „atunci când ea depăşeşte frontierele, şi reacţia noastră trebuie să fie transfrontalieră”. „Nu există un singur răspuns, avem nevoie de o ripostă la toate nivelele”, a insistat premierul britanic, care a condus în cursul dimineţii o reuniune guvernamentală pe acest subiect.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă