20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSarkozy, favoritul ultimelor sondaje preelectorale

Sarkozy, favoritul ultimelor sondaje preelectorale

Nicolas Sarkozy a castigat duelul electoral cu Segolene Royal in ultimele doua sondaje de opinie, date publicitatii aseara.

Ultimele doua sondaje de opinie indica o diferenta de zece puncte – 55% contra 45% – in favoarea candidatului dreptei, la doua zile dupa furtunoasa dezbatere televizata, in care cei doi au stat fata in fata.

Toate sondajele il indicau favorit pe Sarkozy, insa aceasta este cea mai mare diferenta inregistrata intre cei doi prezidentiabili de la sfarsitul primului tur de scrutin.

Primul sondaj arata ca dintre cei aproape sapte milioane de francezi care l-au sustinut in primul tur pe Francois Bayrou, 41% o vor vota pe Royal, aproape 38% pe Sarkozy, iar 10% se vor abtine de la vot. Alti 10% dintre acestia inca nu s-au hotarat. 51% dintre francezi considera, potrivit aceluiasi sondaj, ca Nicolas Sarkozy a fost mai convingator in timpul dezbaterii directe, fata de numai 29% care sustin acelasi lucru despre Segolene Royal.

Cel de-al doilea sondaj indica un scor strans in randul electoratului de centru: 35% pentru Royal, 36% pentru Sarkozy, in timp ce 29% s-ar abtine maine de la vot. Interesant este ca, potrivit acestui ultim sondaj, un sfert din electoratul de stanga si extrema stanga intentioneaza sa-i acorde votul lui Nicolas Sarkozy.

Publicarea altor sondaje in Franta este interzisa pana la inchiderea urnelor, maine seara, la ora 21.00, ora Romaniei.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă