6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialSarkozy ar putea reveni în politică, din datorie faţă de Franţa

Sarkozy ar putea reveni în politică, din datorie faţă de Franţa

Fostul preşedinte francez Nicholas Sarkozy a declarat că nu doreşte să revină în politică, dar că ar putea să fie “obligat să o facă” pentru Franţa, din cauza gravităţii situaţiei, citat în ediţia de joi a săptămânalului Valeurs Actuelles, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Va exista, din păcate, un moment în care întrebarea nu va mai fi «Doriţi?» ci «Aveţi de ales?» (…). În acest caz, nu voi putea continua să îmi spun că sunt fericit, îmi duc fiica la şcoală, ţin conferinţe în întreaga lume. În acest caz, voi fi efectiv obligat să merg. Nu pentru că vreau. Nu pentru că trebuie. Ci doar pentru că este vorba despre Franţa.”, a declarat fostul şef de stat, învins în alegerile de la 6 mai 2012 de socialistul François Hollande.

De la plecarea de la Palatul Elysée, anul trecut, fostul preşedinte a ieşit din plitică, s-a dedicat vieţii în familie alături de soţia sa Carla Bruni şi fiica lor Giulia şi a susţinut conferinţe.

Sarkozy a mai declarat că nu doreşte să aibă “a face cu lumea politică, care (îl) plictiseşte de moarte”, potrivit declaraţiilor citate în articolul din Valeurs Actuelles.

Întrebat dacă vrea să se răzbune, Sarkozy a răspuns că “este un sentiment foarte negativ”. “Şi ce răzbunare ar fi? Să preiau Franţa în starea în care o vor lăsa socialiştii (…) Aşadar, sincer, am dorinţa să revin? Nu”, a mai spus el.

Fostul său premier François Fillon, care şi-a exprimat deja ambiţiile prezidenţiale, a declarat miercuri pentru BFMTV că “nu este un casting, subiectul de azi!”.

Refuzând să comenteze declaraţiile lui Nicolas Sarkozy, el a aminitit că mai degrabă este vremea unui “examen de conştiinţă, de a vedea ceea ce a funcţionat în modul în care s-a guvernat” sau de a observa şi “experienţele din jurul nostru”.

“Singurul lucru care contează este să avem un proiect politic. Vom vedea apoi cine este cel mai în măsură să poarte” acest proiect, a subliniat Fillon.

Cele mai citite

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă