15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSarbii vor sa recupereze osemintele conationalilor cazuti in Primul Razboi Mondial

Sarbii vor sa recupereze osemintele conationalilor cazuti in Primul Razboi Mondial

O delegatie din Serbia si Muntenegru s-a aflat, ieri, la Arad pentru a purta discutii cu administratia judetului despre posibilitatea de recuperare a osemintelor sarbilor cazuti in Primul Razboi Mondial in zona de vest a Romaniei.
Reprezentantii straini au pus accent pe spatiul aflat in vecinatatea Cetatii Aradului, vizat de autoritatile locale pentru extinderea strandului, unde se afla ingropate osemintele detinutilor sarbi inchisi in lagarul din orasul de pe Mures in perioada 1914-1918.
Dorinta Uniunii Democrate a Sarbilor Arad este de a recupera osemintele celor 4.713 detinuti decedati in lagar si de a construi un osuar in cimitirul “Pomenirea”. Subprefectul judetului, Levente Horvath, i-a asigurat pe straini de sprijinul autoritatilor locale in ceea ce priveste obtinerea avizelor necesare acestui demers.
De asemenea, el si-a exprimat increderea in competenta reprezentantilor Complexului Muzeal Arad de a inventaria monumentele si osemintele.

Cele mai citite

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă