10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialSarbii au sarbatorit Revelionul 2006

Sarbii au sarbatorit Revelionul 2006

TIMISOARA. Sarbii, bulgarii, rusii, croatii si ucrainenii din Banat au sarbatorit Revelionul 2006 in noaptea de 13 spre 14 ianuarie. In spiritul traditiei bazate pe calendarul de rit vechi, numit si calendarul iulian, etnicii de origine slava, recunoscuti ca fiind mari petrecareti, au incins chefuri zgomotoase in mai multe cluburi si restaurante din Timisoara, care au organizat programe speciale cu participarea unor interpreti cu renume din Serbia si Muntenegru.
Inca de la lasarea serii, unul dintre restaurantele de lux din centrul orasului de pe Bega si-a postat la intrare o fanfara sosita din tara vecina, care a marcat cu marsuri specifice sosirea fiecarui invitat de marca. Trecerea dintre ani, tipic sarbilor, a fost marcata de zgomotul paharelor sparte de petrecareti, printre care la loc de cinste s-au aflat viceprimarul Dorel Borza si reprezentantul Uniunii Sarbilor in Parlamentul Romaniei, deputatul Slavomir Gvozdenovici.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă