19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSărbători la preţ redus în Herculane

Sărbători la preţ redus în Herculane

Fiindcă turiştii nu au fost aşa de grăbiţi să rezerve locurile pentru petrecerea de revelion, comercianţii proprietari de hoteluri şi pensiuni, au decis să scadă preţurile cu până la 15%, aceasta în condiţiile în care preţurile actuale nu au mai fost actualizate de anul trecut. Cu toate acestea, preţurile rămân mari în unele pensiuni şi hoteluri, pentru că proprietarii vor cere până la 2.000 de lei de persoană pentru un sejur. Există şi unităţi de cazare, unde preţurile sunt mai mici, astfel că sumele pe care turiştii trebuie să le plătească pornesc de la 750 de lei de persoană pentru un sejur de trei zile.

Staţiunea, împodobită de sărbătoare

Odată cu intrarea în luna decembrie, edilii din oraşul staţiune, Băile Herculane, au intrat în febra pregătirilor de sărbători. Şi pentru ca atmosfera de sărbătoare să se simtă în staţiunea de pe Valea Cernei, angajaţii primăriei vor trece la pavoazarea şi ornamentarea oraşului.

Primarul Nicuşor Vasilescu spune că „lucrul efectiv va începe în primele zile ale săptămânii viitoare. De la bugetul local a fost alocată suma de 30.000 lei pentru pavoazarea oraşului în această lună, însă aceşti bani sunt în primul rând pentru repararea şi depozitarea ornamentelor. Din aceiaşi bani se va achita şi manopera de montare şi demontare a acestora”. Ionuţ Lalescu, viceprimarul oraşului, spune că „din cauza crizei, nu vor fi achiziţionate noi ornamente, ci vor fi folosite tot cele de anul trecut, care vor fi montate în principalele zone ale oraşului, în Centrul istoric, zona Parcului Vicol şi zona blocurilor. Faţă de anul trecut, vor fi montate ornamente şi pe străzile Zăvoi şi Lunca Jdrelei, precum şi satul aparţinător, Pecinişca”.

Unităţile turistice şi cele comerciale, precum şi instituţiile de pe raza oraşului se vor îngriji de pregătirea spaţiilor proprii pentru crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă, mai spun edilii din Băile Herculane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă