22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSarah Brightman, într-un concert grandios în Capitală

Sarah Brightman, într-un concert grandios în Capitală

Celebra soprană britanică Sarah Brightman va concerta la Sala Palatului din București pe 13 noiembrie, de la ora 20.00. Spectacolul se anunță grandios, artista fiind acompaniată de o orchestră formată din 51 de muzicieni.

Parte din turneul mondial „Vânătorii de vise“, concertul pe care Sarah Brightman, una dintre artistele de operă cu cele mai mari încasări din istorie, îl va susține în Capitală poate fi considerat cel mai așteptat eveniment de muzică clasică al sfârșitului de toamnă din România. Sara Brightman și-a început en-fanfare periplul din această toamnă cu o reprezentație care a avut loc pe 12 septembrie, pe Stadionul Național acoperit din Beijing,  și care a fost îndelung ovaționată de cei peste 60.000 de spectatori prezenți în tribune.

Soprana a revenit în Europa ieri, pe 9 noiembrie, când a susținut un concert la Istanbul, după care vor urma Sofia (12 noiembrie 2014) și București, a doua zi. Artista a mai concertat o singură dată în țara noastră, în urmă cu zece ani, astfel că publicul de la noi a manifestat un interes deosebit pentru acest eveniment. Sarah Brightman promite să încânte publicul bucureștean atât cu vocea sa de excepție și un playlist-ul special, din care nu vor lipsi piese celebre ca „ Stranger in paradise“, „ Time to say goodbye“, „Ave Maria“, „It’s a beautiful day“, „Phantom of the opera“ sau „Anytime, Anywhere“, cât și cu costumele sale strălucitoare și jocurile de lumini care vor crea o atmosferă magică.

Debordând de pasiune, creativitate și dorința de a-și depăși limitele, Sarah Brightman este singurul artist care a cucerit simultan topurile Billboard Dance și Classic, iar palmaresul său cuprinde peste 180 de aiscuri de aur și de platină,  cu peste 30 de milioane de albune vândute în peste 40 de țări. Numai single-ul „Time to Say Goodbye“, înregistrat împreună cu tenorul Andrea Bocelli, a fost vândut în peste 12 milioane de copii în întreaga lume.  De asemenea, Sarah Brightman a fost prima artistă invitată să cânte de două ori la Jocurile Olimpice: în 1992, la Barcelona, alături de Jose Carreras, și 16 ani mai târziu, la Beijing. Soprana se poate lăuda și cu faptul că a fost sursa de inspirație a lui Andrew Lloyd Webber, care i-a fost și soț, pentru unul dintre cele mai faimoase musical-uri din toate  timpurile, „Fantoma de la Operă“.

Și pentru că ambițiile sale nu se opresc pe Pământ, Sarah Brightman vrea să  devină prima artistă care va înregistra un cântec în spațiu, eveniment programat a se întâmpla în 2015, în timpul misiunii pe care britanica o va desfăşura pe Staţia Spaţială Internaţională. De alt­fel, din cauza antrenamentelor pentru misiunea spațială, o serie de spectacole, printre care și cel de la București, din cadul turneului „Vânătorii de vise“, s-au amânat pentru această toamnă. 

Reguli stricte de acces în Sala Palatului

Spectacolul de la București va avea loc cu casa închisă, iar accesul publicului în sală se va face începând cu ora 19.00. De asemenea, organizatorii au anunțat că luminile se vor stinge cu 10 minute înainte de începerea show-ului. Accesul în sală nu va fi permis cu camere digitale de peste 35 mm, camere video, echipament de înregistrări audio, lasere, lanterne, arme, artificii, sticle sau recipiente din plastic. De asemenea utilizarea telefonului mobil va fi interzisă pe durata evenimentului în inte­riorul zonei de spectacol, publicul fiind rugat să-și închidă telefoanele mobile sau să le treacă în modul silențios.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă