25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSapte membri ai PD-L Constanta, dati afara din partid

Sapte membri ai PD-L Constanta, dati afara din partid

Conducerea interimara a PDL Constanta a anuntat, vineri, excluderea din partid a sapte membri care au anuntat ca vor sa organizeze un Consiliu de Coordonare Local, actualii lideri condiderand ca decizia lor este nestatutara, transmite NewsIn.

Liderul interimar al filialei PD-L Constanta, avocatul Ion Popescu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca, in urma intrunirii Biroului Judetean al PD-L de miercuri seara, a fost luata decizia de excludere a sapte membrii.

"In urma zgomotului intern produs in ultimele zile pe tema convocarii CCL, Biroul Judetean a analizat situatia si a ajuns la concluzia ca acesta este nelegal, iar cei care au initiat acest demers nestatutar se situeaza in afara disciplinei de partid si ca faptele lor sunt in realitate abateri grave de la statutul partidului", a precizat Ion Popescu.

El a spus ca este vorba de Remus Macovei (fost secretar general la organizatia municipala), Mihai Bobe (fost presedinte la organizatia de tineret), dar si membrii PD-L Marian Dobrea, Dan Diaconescu, Alexandru Craciun, Dumitru Duna, Vladimir Colteanu.

Ion Popescu a mai spus ca, in urma discutiilor cu mai multi sefi de sectii de votare si de cartiere, au ajuns la concluzia ca cei care au semnat pentru convocarea CCL nu stiau ce semneaza. "Din ordinea de zi se tinde reconfigurarea fostului BPL, care nu mai poate fi resuscitat de niciun for politic. Am fost asigurat de sefii de cartiere ca nu vor cadea in capcana si nu se vor prezenta la CCL. Nu e exclus ca sa participle persoane care nu sunt membri de partid", a mai afirmat acesta.

El a mai adaugat ca orice membru care va fi prezent, sambata, la CCL, risca sa fie exclus din partid.

Fostul secretar general al PD-L, Remus Macovei, a declarat ca nu stia despre decizia de excludere a sa si a colegilor sai si a precizat ca se incalca statutul partidului. "Se fac presiuni extraordinare din partea celor care vor sa ocupe doar functii. Sunem mahiniti de aceste decizii si sunt sigur ca vom gasi o solutie. A trecut vremea fricii, e democratie si vrem sa ne exprimam punctul de vedere", a spus Macovei.

Luni seara, la sediul PD-L Constanta, unde urma sa fie desemnata conducerea interimara a organizatiei municipale, membri ai acestei organizatieii – dizolvata dupa alegerile locale, printr-o decizie a conducerii filialei judetene – i-au cerut secretatului executiv al PD-L, Elena Udrea, coordonator al filialei constantene, sa convoace o reuniune in cadrul careia sa fie analizate rezultatele obtinute de organizatie la alegerile locale, insa propunerea lor a fost respinsa.

Fostul secretar general al organizatiei municipale a PD-L Constanta, Remus Macovei, a declarat ca solicitarea sa de convocare a reuniunii este sustinuta de alti 254 de membri care si-au dat semnatura si in acest sens si sustine ca numarul celor care sunt de acord cu aceasta actiune s-ar ridica la 500. Macovei a mai afirmat ca, de la desfiintarea Biroului Permanent Local, de circa o luna  si jumatate, nimeni nu a discutat cu membrii filialei. "Am hotarat sa convocam aceasta reuniune la care sa participe toti membrii de partid si sa fie analizate rezultatele campaniei electorale. Masurile luate de Biroului Permanent Judetean nu au avut la baza nicio analiza. Oamenii sunt nemutumiti ca sunt numite in functii persoane care nu au avut nicio contributie in partid", a mai spus Macovei. El a precizat ca au urmat toate caile statutare pentru a discuta situatia organizatiei, inclusiv prin contestatii si un memoriu semnat de 1.553 de membri, la care insa nu au primit niciun raspuns.

Elena Udrea a declarat ca initial ca propunerea va fi analizata in Biroul Permanent Judetean pentru ca apoi sa declare cazul inchis. "Nemultumiri sunt tot timpul. Exista o decizie a BPN, iar discutia este inchisa. Am dori ca orice nemultumire sa fie armonizata in interior si asa se va intampla. Atata timp cat avem o hotarare a BPN, orice alta propunere incalca deciziile deja luate. Vom discuta ca de la colegi la colegi, sa fim de acord cu totii", a mai precizat secretarul executiv al PD-L.

La putin timp dupa sedinta, membri ai organizatiei municipale a PD-L Constanta au anuntat ca decizia de dizolvare a organizatiei ar fi nestatutara si au anuntat convocarea unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Coordonare Local, sambata,  19 iulie, in care sa fie analizate rezultatele alegerilor si sa fie reconfirmat in functie fostul Birou Permanent Local.

Presedintele PD-L Emil Boc sustine ca nu a primit nicio petitie de protest din partea democrat-liberalilor din organizatia Constanta si precizeaza ca BPN ramane ferm in decizia de dizolvare a vechii conduceri si de consolidare a filialei, departe de influentele exercitate de PSD prin interpusi. "Biroul Permanent National va ramane ferm in aplicarea deciziei de a consolida organizatia PD-L Constanta, fara personaje ce se reclama a fi membri loiali PD-L, dar au, in fapt, legaturi mai mult sau mai putin directe cu PSD, partid care are tot interesul sa creeze si sa mentina tensiune in interiorul PD-L", sustine Boc, prin intermediul unui comunicat de presa remis NewsIn.

Boc mai spune ca mandatul BPN pentru Elena Udrea si Valeriu Stoica a fost unul clar: de a reorganiza conducerea Organizatiei Constanta astfel incat sa fie inlaturata "orice influenta nociva pe care PSD, prin persoane interpuse, o exercita in interiorul organizatiei".

Vineri, secretarul general al PD-L Vasile Blaga a respins speculatiile conform carora nemultumirile din filiala Constanta au la baza "o reglare de conturi" si sustine ca nu a avut, in ultimul timp, nicio intrevedere cu vreun membru al acestei organizatii.

"Resping categoric speculatiile conform carora nemultumirile unora dintre membrii Organizatiei PD-L Constanta ar avea la baza <o reglare de conturi>. La fel de categoric infirm si speculatia conform careia eu as fi avut vreo intalnire cu vreun membru al PD-L Constanta. Nu am avut nicio intalnire, in toata aceasta perioada", se arata intr-un comunicat de presa remis NewsIn.

Documentul vine ca reactie in urma unui articol publicat in editia de vineri a cotidianului Gandul, conform caruia "razboiul" din PD-L Constanta ar fi "o reglare de conturi" intre Vasile Blaga si Elena Udrea. Cotidianul sustine ca "aplombul pucistilor din PD-L Constanta este pus pe seama unei intalniri de taina, avuta miercuri cu Vasile Blaga, cel care il sustine pe principalul contestatar, Danut Moisoiu, fost lider al organizatiei municipale Constanta".

Cu o zi in urma, unul dintre coordonatorii filialei Constanta, Valeriu Stoica, declara ca "revolta" democrat-liberalilor din aceasta organizatie este "o manipulare de presa", iar cei care "fac valuri" sunt membri carora nu li s-a permis sa faca politica PSD in aceasta filiala.

Aceeasi pozitie este adoptata de Elena Udrea, de asemenea coordonatoare a filialei Constanta, intr-o postare, joi, pe blogul personal, in care afirma ca unul dintre contestatari – Danut Moisoiu – "este omul lui Radu Mazare si al PSD". Udrea sustine ca excluderea lui Moisoiu din partid a fost cauzata de cerinta adresata candidatilor PD-L la primariile din judet sa se retraga din competitie in favoarea PSD, "fie amenintandu-i, fie facandu-le promisiuni".

"Precizez inca o data ca nu exista la sediul partidului inregistrat niciun memoriu care sa fie insotit de 1553 de semnaturi", incheie Elena Udrea in postrarea de joi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă