16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSăptămâna mare pentru istoria Gazului

Săptămâna mare pentru istoria Gazului

Gaz Metan Mediaş se va lupta pentru a egala cea mai mare performanţă din istoria clubului, calificarea în finala Cupei României, dar şi pentru şansa unui loc de cupă europeană.

 

Gaz Metan Mediaş poate obţine, mâine seară, calificarea în finala Cupei României şi egalarea, astfel, a celei mai mari performanţe din istoria clubului de aproape 67 de ani. Formaţia pregătită de către Cristi Pustai are şanse mari să anuleze eşecul din meciul tur cu Dinamo Bucureşti, 0-1, chiar în faţa propriilor suporteri şi să forţeze calificarea în ultimul act al celui mai scurt drum către calificarea în Europa League. Cea mai mare performanţă internă de până acum a Gazului a fost obţinută pe vremea când echipa nu doar că era în liga a doua, dar purta şi numele de Flacăra Mediaş. În anul 1951, sibienii au ajuns în finala Cupei după ce au lăsat pe drum pe Ştiinţa Cluj sau Flamura Roşie Arad, dar au fost învinşi în finală de către CCA Bucureşti, scor 1-3.

Acum, la 61 de ani distanţă, alb-negrii au din nou şansa să ajungă în finala celei de-a doua competiţii din fotbalul intern, dar pentru acest lucru au nevoie să învingă o formaţie, Dinamo Bucureşti, care traversează cea mai proastă perioadă din acest sezon. Venirea lui Dario Bonetti pe banca alb-roşiilor ar putea schimba în bine jocul dinamoviştilor, însă ardelenii sunt perfect conectaţi la miza întâlnirii de mâine seară. „Meciul din tur nu trebuia să-l pierdem, mai ales că am jucat în 11 oameni şi am ratat ocazii cu senitătate. Oricum, ştiam de la început că la Mediaş se va decide calificarea în ultimul act al Cupei, chiar dacă am fi câştigat prima manşă. Deja este o mare performanţă că am ajuns până aici, dar va fi o şi mai mare performanţă dacă vom reuşi să ne calificăm în finală, aşa că returul cu Dinamo e foarte important pentru noi. Dacă vom ajunge în finală avem şansa să jucăm chiar şi în Europa League, un lucru foarte bun pentru noi. Oricum, vom face totul pentru a ne califica mai departe”, a declarat tehnicianul Gazului, Cristi Pustai.

Meci şi pentru Europa League

O eliminare a dinamoviştilor ar însemna nu doar apropierea de primul trofeu din istoria clubului, dar şi şansa unei participări, pentru al doilea an consecutiv, în cupele europene. Din cauza coeficientului european aflat în continuă scădere, România a început să piardă din locurile pentru cupele europene, astfel că Gazul trebuie să câştige Cupa pentru a fi sigură de un loc în ediţia viitoare a Europa League. Pentru jucătorii medieşeni, trofeul intern contează la fel de mult ca o calificare în play-off-ul Europa League, acolo de unde au fost eliminaţi în toamna lui 2011. „Am ajuns până în semifinale şi ne dorim să jucăm finala şi să câştigăm primul trofeu din istoria Gazului. Asta ar însemna şi o nouă calificare în Europa League, pentru că drumul e mai scurt aşa decât prin intermediul campionatului”, a spus şi căpitanul Gazului, Cristi Todea. Partida cu Dinamo Bucureşti va avea loc mâine seară, de la ora 21:30, iar fanii medieşenilor sunt aşteptaţi la stadion cu preţuri de doar 10 lei la bilete, indiferent de zona în care aceştia vor lua loc în tribună. De menţionat că Dinamo Bucureşti a câştigat doar două meciuri oficiale în 2012, ambele contra celor de la Gaz Metan Mediaş, unul în campionat şi unul în Cupa României. 

Drumul către Naţional Arena

Gaz Metan Mediaş a ajuns până în semifinalele Cupei României doar prin victorii cu acelaşi scor, 1-0. Primul succes a venit pe terenul celor de la CF Brăila, formaţie de ligă secundă, iar în optimile de finală, elevii lui Cristi Pustai au trecut de Astra II Ploieşti. În sferturi, timişorenii au câştigat cu Poli Timişoara, în deplasare, un meci de tristă amintire pentru autorul golului, Cristi Bud, cel care s-a accidentat grav şi va reveni doar din sezonul următor. Interesant este că tot cu 1-0 s-a terminat şi prima manşă cu Dinamo Bucureşti, doar că scorul a fost defavorabil, de această dată, sibienilor. Finala Cupei va avea loc pe Naţional Arena, miercuri, 23 mai.

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă