19.5 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialSăptămâna începe cu vreme frumoasă

Săptămâna începe cu vreme frumoasă

Vremea continuă să fie frumoasă în toată ţara, dar rece dimineaţa. Se formează ceaţă la primele ore în zonele joase. Spre seară sunt condiţii de ploaie în sud-vest. Vântul suflă mai tare la munte. Maximele se situează între 12 şi 20 de grade, potrivit realitatea.net.

Luni, temperaturile se anunţă mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată, deşi cerul se înnorează temporar. Abia spre seară trebuie să vă pregătiţi din nou şi de câteva ploi slabe, izolat, dacă locuiţi în sud-vest. Dimineaţa în zonele joase din est şi sud-est ceaţa este prezentă şi, posibil, asociată cu puţină burniţă. Vântul continuă să fie mai sprinten în Banat şi la munte. Maximele de la amiază sunt generoase, se încadrează între 12 şi 20 de grade.

Marţi vremea se răceşte în majoritatea regiunilor, dovadă maximele de cel mult 6-7 grade ce se vor înregistra în Dealurile de Vest şi în Subcarpaţii Moldovei. Doar în sud-est se mai menţine aerul cald pentru că în sudul Munteniei şi în Dobrogea temperaturile încă ating 17-18 grade. În plus, ziua este mohorâtă, cerul mai mult noros în întreaga ţară, iar ploile sunt şi ele prezente, mai ales în jumătatea vestică a teritoriului. Tot în vest şi vântul are intensificări, ca de altfel şi pe crestele montane, unde apar din nou lapoviţa şi ninsoarea. La Bucureşti încă nu se modifică regimul termic, se fac tot 16 grade, dar se schimbă aspectul vremii. Cerul se înnorează şi în cursul serii, plouă.

Miercuri răcirea cuprinde întreaga ţară. Cerul încă mai e noros, dar numai pe arii restrânse plouă slab, în regiunile estice şi sudice, unde şi vântul suflă mai agitat. Maximele sunt cu circa 5 grade mai scăzute faţă de valorile normale ale perioadei. Se încadrează între 5 grade la Miercurea Ciuc, Suceava sau Braşov şi 11 grade la Călăraşi şi Craiova, cel mult 12 la Drobeta Turnu Severin. Vremea devine rece miercuri şi în capitală. La amiază  termometrele înregistrează numai 10 grade, în loc de 15-16, cât ar fi normal. Peste zi mai sunt condiţii să plouă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă