19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSantierul viitoarei Ambasade a SUA, tinta unei spargeri

Santierul viitoarei Ambasade a SUA, tinta unei spargeri

Santierul viitoarei ambasade a SUA in Romania a fost tinta unei spargeri, marti noaptea, la doar cinci zile dupa inceperea lucrarilor. Desi autoritatile au incercat sa tina incidentul secret, surse judiciare au dezvaluit pentru Ring faptul ca hotii au furat mai multe computere care contineau, printre altele, si planurile secrete de constructie ale viitorului complex.

Potrivit surselor Ring, mai multe persoane a caror identitate este inca necunoscuta au patruns, marti noapte, in incinta santierului viitoarei ambasade a SUA, amplasat in spatele complexului Metro Baneasa. Hotii, extrem de bine organizati, l-au atacat pe paznicul de serviciu cu spray paralizant, l-au imobilizat, dupa care au patruns in baracile care adaposteau birourile inginerilor care coordoneaza construirea complexului. De aici au luat doar cateva computere care contineau, se pare, si planurile detaliate ale viitoarei constructii, planuri considerate secrete din moment ce Ambasada SUA este obiectiv strategic.

Spargerea a durat aproximativ 10-15 minute, hotii luandu-si talpasita fara sa mai sustraga si altceva.

 

In scurt timp, santierul s-a umplut de politisti, jandarmi si reprezentanti ai Ambasadei SUA, veniti la fata locului pentru a deslusi misteriosul jaf. Anchetatorii nu au dorit sa faca niciun fel de comentariu, negand de altfel chiar si producerea oricarui incident. Sursele Ring au precizat insa ca au fost mobilizati foarte multi politisti pentru gasirea hotilor care au dat incredibila lovitura.

Lucrarile la viitorul sediu al Ambasadei SUA au debutat saptamana trecuta si vor fi finalizate la jumatatea lui 2011. Oficialii americani au precizat ca noul sediu al reprezentantei diplomatice "va fi prietenos cu mediul" si va fi construit dupa standarde ecologice. Terenul pe care se construieste noul sediu a fost cumparat de la omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă