27.5 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialSanitas Braila cere un nou act aditional la acordul cu Ministerul Sanantatii

Sanitas Braila cere un nou act aditional la acordul cu Ministerul Sanantatii

Consiliul Judetean al Sindicatului Sanitas Braila considera ca actul aditional incheiat in data de 10.04.2008, care completeaza acordul incheiat in data de 22.01.2008 intre Ministerul Sanatatii Publice si Federatia Sanitas din Romania, nu raspunde decat la o parte din revedicarile sindicalistilor. "Actul aditional vine sa modifice si sa reglementeze unele doleante cuprinse in Strategia Federatiei Sanitas din Romania pentru anul 2008, urmand ca un alt act aditional sa aduca si rezolvarea celorlalte probleme ramase nerezolvate", a declarat Nicolae Saridache, liderul Sanitas Braila.
Prin actul aditional la acordul semnat in data de 22.01. 2008, Ministerul Sanatatii Publice s-a obligat sa elaboreze hotararea de guvern privind acordarea primei de stabilitate pentru personalul din sistemul sanitar care va fi promovata in sedinta de guvern in cursul lunii mai 2008. Acordarea primei de stabilitate se va face in doua transe in trimestrul al II-lea si al IV-lea al anului 2008 si se va aplica la salariul minim pe functie aferent lunii in care se face plata.

 

Un alt capitol este dedicat acordarii unori sporuri la salariul de baza ce vor fi incluse in Regulamentul de acordare a sporurilor la salariile de baza. Astfel, Ministerul Sanatatii Publice va elabora Regulamentul de acordare a sporurilor in care va fi prevazuta posibilitatea acordarii unui spor mediu de 75% din salariul de baza pentru personalul de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar din structurile de primire a urgentelor UPU, SMURD, CPU, precum si pentru personalul medico-sanitar si auxiliar sanitar de interventie din serviciile de ambulanta, urmand ca la nivelul unitatii sa se stabileasca marimea concreta a sporului. Personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar din sectiile si compartimentele cu paturi de medicina interna, din sectiile si compartimentele cu paturi de otorinolaringologie (ORL), oftalmologie, neurologie, gastroenterologie, neonatolgie si din sala de nasteri, va beneficia de un spor de 15%.

De asemenea, au fost acceptate propunerile Sanitas de amendare a OG nr. 17/2008 pentru modificarea si completarea OG nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă