17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialSandu: ”Astăzi avem trei evenimente deosebite. Ziua de naştere a domnului Boc,...

Sandu: ”Astăzi avem trei evenimente deosebite. Ziua de naştere a domnului Boc, inaugurarea stadionului naţional şi a centrului de la Buftea”

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, preşedintele FRF, Mircea Sandu, premierul Emil Boc şi primarul oraşului Buftea, Ion Stoica, au inaugurat, marţi, Centrul Tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, din oraşul Buftea, potrivit Mediafax.

Sepp Blatter şi Emil Boc au dezvelit două plăci inaugurale, iar preşedintele FIFA le-a oferit celorlaţi oficiali câte un fanion cu sigla federaţiei internaţionale. La ceremonia de inaugurare, UEFA a fost reprezentată de către Frantisek Laurinec, membru în Comitetul Executiv al UEFA.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu a declarat că fotbalul românesc îşi va recăpăta strălucirea: „După ce în 2002 am inaugurat Casa Fotbalului şi Centrul de la Mogoşoaia, astăzi avem trei evenimente deosebite. Unul personal pentru domnul Boc, care împlineşte 45 de ani, şi două la nivel naţional, inaugurarea Arenei Naţionale şi a centrului de la Buftea”, a spus Sandu.

Emil Boc a ţinut să amintească de contribuţia guvernului la construirea stadioanelor Naţional Arena respectiv Cluj Arena. „Guverul României împreună cu autorităţile locale, în această perioadă, chiar dacă traversăm momente mai dificile, am sprijinit şi vom sprijini lucrările de infrastructură sportivă. Guvernul are o contribuţie şi la construirea stadioanelor din Bucureşti şi Cluj, ambele la standarde internaţionale şi va contuinua să sprijine lucrările de infrastructură sportivă împreună cu autorităţile locale”, a declarat acesta.

Blatter: ” Inima mea bate pentru România”

„Inima mea bate pentru România azi, e un moment important pentru acseastă ţară, sunt onorat şi bucuros să fiu prezent aici la Buftea, pentru inaugurarea acestui complex, dar şi a noului stadion.”, a declarat şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter.

Centrul Tehnic al FRF a costat circa 3,5 milioane de euro, dintre care aproximativ 2,5 milioane de euro provin de la UEFA, prin programul HatTrick, fiind realizat pe un teren de 4,7 hectare concesionat de Consiliul Local Buftea.

 

Cele mai citite

Ligia Deca a început vizita în zonele sinistrate, cu o școală nouă din județul Galați

Cursurile sunt suspendate luni şi marţi în 25 de unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi Ligia Deca, împreună cu o...

Convorbirile telefonice între salariați, armă juridică în litigiile de muncă

Convorbirile sunt admise ca probă, chiar dacă au fost efectuate fără acordul sau informarea prealabilă a interlocutorului Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a...

Prefectul de Galați cere instituirea stării de alertă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a raportat încă o persoană decedată, pe raza localităţii Griviţa din judeţul Galaţi, numărul total ajungând la şapte Solicitarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă