5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialSandra Izbasa le-a invins pe campioanele olimpice

Sandra Izbasa le-a invins pe campioanele olimpice

Cum era de asteptat, la Campionatele Nationale de gimnastica de la Bacau intreaga atentie in competitia feminina a fost concentrata asupra evolutiei fostelor componente ale lotului olimpic de senioare care luna viitoare vor reprezenta Romania la Campionatele Mondiale de la Melbourne. Din pacate insa, campioanele olimpice cu echipa de la Atena, de anul trecut, n-au stralucit. Singura care a impresionat a fost Catalina Ponor, la barna, unde a prezentat un exercitiu foarte bun, alcatuit de fosta sa antrenoare de la lot Mariana Bitang, pentru care a primit nota 9,800, adjudecandu-si titlul national. La sol insa, unde in 2004 cucerea titlul olimpic, Catalina Ponor a fost intrecuta de Sandra Izbasa, o junioara foarte talentata, pregatita la Deva de Nicolae Forminte. Tot Sandra Izbasa a imbracat tricoul de campioana si la individual compus, unde Florica Leonida, singura care va concura la toate cele patru aparate la CM, s-a clasat pe pozitia secunda. Parca abonata la locul intai, aceeasi Sandra Izbasa a urcat pe prima treapta a podiumului si la sarituri, unde Monica Rosu, campioana olimpica de la Atena, s-a clasat doar a patra, iar Florica Leonida – a doua. Alexandra Eremia, si ea “in carti” pentru Mondialele de la Melbourne, a ocupat doar locul 5 la barna. Evolutiile senioarelor la Nationale ne-au spulberat optimismul vizavi de o comportare a reprezentantelor noastre la nivelul de altadata la CM. Singura care pare a avea sanse reale la o medalie este Catalina Ponor, Monica Rosu, in ciuda optimismului afisat, fiind departe de forma in care era cand a cucerit aurul olimpic. De altfel, din surse neoficiale, am aflat ca este foarte posibil ca ea sa nici nu faca deplasarea in Australia. Florica Leonida si Alexandra Eremia sunt destul de departe de o eventuala medalie mondiala.

Ioan Suciu poate pierde Mondialele

In intrecerea pe aparate a baietilor, singurul component al lotului national care a avut o comportare mult sub asteptari a fost Ioan Suciu. Evolutiile lui slabe au pus sub semnul intrebarii si selectia sa in echipa care ne va reprezenta la Mondiale. “Azi sau maine vom decide daca Suciu va fi cooptat in lotul pentru Mondiale. El a avut o prestatie modesta atat la Nationale, cat si la verificarile anterioare”, a precizat Dan Grecu, antrenorul coordonator al lotul national masculin. In acest moment, prezentele certe in echipa pentru Australia sunt Marian Dragulescu, Marius Urzica si Razvan Selariu, pentru celelalte doua locuri “luptandu-se” Ioan Suciu, Alin Jivan si Flavius Kocsi, Daniel Popescu, o alta speranta a gimnasticii masculine romanesti, fiind accidentat. Chiar daca nu s-a declarat decat pe jumatate multumit de prestatia gimnastilor nostri la CN, Dan Grecu considera ca pana la CM mai este suficient timp pentru a pune la punct ultimele detalii.

Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă