16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSanatatea muncitorilor, pusa in pericol

Sanatatea muncitorilor, pusa in pericol

» 121 de echipamente tehnice care nu asigurau securitatea angajatilor au fost scoase din uz.
» Inspectorii de munca au aplicat 259 de sanctiuni contraventionale si au dispus remedierea defectiunilor.

 

O echipa de control a Inspectoratului Teritorial de Munca – Departamentul Sanatate si Securitate in Munca a efectuat mai multe controale de specialitate pentru a verifica respectarea sigurantei muncitorilor. In urma actiunilor au fost aplicate 259 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 1.417.000 lei. Inspectorii muncii au retras din uz 121 de echipamente de lucru pentru ca nu indeplineau conditiile necesare pentru un loc de munca sigur. Echipamente tehnice precum strungul si diverse linii tehnologice au fost oprite din functionare pentru ca puneau in pericol sanatatea si securitatea la locul de munca a angajatilor. "Am sanctionat drastic toate abaterile de la Legea 99/2000 care reglementeaza drepturile angajatului. Agentii economici vor avea dreptul sa utilizeze din nou aparatura doar in momentul in care vor putea face dovada ca au remediat problemele constatate", a declarat inspectorul-sef ITM, Eugen Bola. Controalele de specialitate ce au ca scop sanctionarea agentilor economici care nu respecta legea vor continua si in perioada urmatoare. Statisticile arata ca actiunile ITM au avut succes pentru ca numarul accidentelor la locul de munca s-a diminuat considerabil, comparativ cu anii precedenti. De la inceputul anului au fost inregistrate 87 de accidente profesionale, dintre care doar patru au fost mortale.

Lifturi defecte

Inspectorii ITM ai Departamentului Sanatate si Securitate in Munca au constatat ca nu numai siguranta angajatilor este pusa in pericol, ci si cea a turistilor. In sudul litoralului romanesc, la hotelurile din statiunile Mangalia si Saturn a fost sistata activitatea mai multor lifturi. "Agentii economici trebuie sa remedieze deficientele intalnite. La finalul lucrarilor vom constata daca au fost indeplinite masurile de siguranta, iar daca este cazul vom ridica sistarea", a declarat inspectorul-sef adjunct al ITM Constanta, Tiberiu Plesu.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă