18.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialSanatatea copiilor nostri incepe cu laptele matern, dezbatere cu Georgeta Musat

Sanatatea copiilor nostri incepe cu laptele matern, dezbatere cu Georgeta Musat

Georgeta Musat, moasa licentiata, formator si specialist in lactatie IBCLC recertificat,este invitata editiei din 7 februarie a emisiunii Bebelu.ro. Georgeta Musat este exact genul de moasa pe care si l-ar dori alaturi orice graviduta, speriata de momentul nasterii. Adica o persoana competenta, blanda, orientata spre nevoile mamei si ale nou-nascutului si o mare sustinatoare a alaptarii.

In urma cu 10 ani Georgeta Musat a pus bazele Asociatiei „Totul pentru tine si copilul tau” (Attct) cu scopul de a sprijini cu suport educational, social si medical, cupurile, femeile insarcinate, lauzele si nou-nascutii pe perioada sarcinii, nasterii si alaptarii. In cadrul emisiunii Georgeta Musat ne-a povestit si despre cel mai nou proiect al Attct – Academia de Alaptare (ADA) – un spatiu cald si primitor unde parintii si viitori parinti sunt asteptati cu drag pentru a primi informatii si consultanta de specialitate pentru alaptare si nu numai.

Statisticile europene care situeaza tara noastra pe ultimul loc in Europa la rata alaptarii exclusive, ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare pentru intreaga societate romaneasca, nu doar pentru oamenii ca Georgeta Musat, care se bucura de fiecare caz rezolvat (adica o mama care alege sa continue alaptarea si cand a dat de greu) si sufera atunci cand mamele aleg varianta mai usoara, adica nealaptarea.

In materialul video aflati mai multe informatii despre procesul alaptarii, dar si despre depresia post-partum si ingrijirea nou-nascutului.

Mihaela Călin te aşteaptă cu invitaţi interesanţi în fiecare vineri, între orele 13.00-14.00 pe romanialibera.ro, radiolynx.ro şi bebelu.ro. Pentru ediţiile precedente click aici.

 

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă