16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSanatatea constantenilor, masurata pe jumatate

Sanatatea constantenilor, masurata pe jumatate

Programul national de evaluare a starii de sanatate a implinit un an, insa nu s-a tras linie pentru ca aproximativ jumatate dintre constanteni nu s-au prezentat la cabinetele medicale pentru efectuarea analizelor. Pana in prezent au fost supuse investigatiilor medicale 323.437 de persoane. "Initial, programul national trebuia sa se incheie la data de 1 septembrie, insa a fost prelungit pana la sfarsitul anului. Toti constantenii care nu s-au prezentat pana acum, indiferent din ce motiv, sunt asteptati sa-si efectueze analizele gratuite", a declarat directorul adjunct al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta, dr. Mihaela Vranceanu.

 

Pentru persoanele care nu si-au primit deloc talonul de sanatate sau pentru cei care l-au pierdut a fost intocmit un tabel si a fost trimis la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru retiparire. De asemenea, s-a luat legatura cu primariile locale si urmeaza sa fie pusa la punct o procedura pentru mobilizarea oamenilor si constientizarea importantei evaluarii starii de sanatate. In total s-a cheltuit pentru acest program suma de 12.516.611 lei, bani pentru analize si plata medicilor de familie.

» Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta a decontat pentru programul national suma de aproximativ 12 milioane.

STATISTICA
» Bolnavi

In ultima perioada, numarul pacientilor care se prezinta la cabinetele medicale pentru analizele gratuite a scazut. In urma programului national au fost depistate diverse afectiuni, insa predomina bolile cardiovasculare si diabetul. Medicii de familie aleg analizele la care va fi supus pacientul dintr-un set de noua investigatii, in functie de sex, varsta si afectiunea de care sufera.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă