4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSamsung Electronics ar putea salva Apple de la plata unor despăgubiri de...

Samsung Electronics ar putea salva Apple de la plata unor despăgubiri de 533 milioane dolari

Samsung Electronics ar putea salva Apple de la plata unor despăgubiri de aproximativ 533 de milioane de dolari, pentru încălcarea prin serviciul iTunes a unor brevete ale companiei Smartflash, în cazul în care compania sud-coreeană va câştiga un caz referitor la utilizarea aceleiaşi tehnologii.

În luna februarie, Apple a fost condamnată să despăgubească compania Smartflash din Texas cu 533 milioane de dolari, pentru că serviciul i Tunes a încălcat brevete tehnologice deţinute de aceasta, transmite Bloomberg.

În această săptămână, Samsung, judecată pentru aceleaşi fapte, a convins autorităţile de reglementare din SUA să analizeze dacă două dintre brevetele deţinute de Smartflash ar fi trebuit să fie acordate de la bun început.

Dacă aceste brevete vor fi anulate, ar fi nu doar în beneficiul Samsung, ci şi al Apple, cu care compania sud-coreeană s-a judecat timp de patru ani, în ţări de pe patru continente, în privinţa tehnologiei inclusă în telefoanele smartphone.

"Va putea Apple să amâne plata despăgubirilor până la finalizarea procesului Samsung cu Smartflash? Dacă va fi nevoită să plătească despăgubirile, va fi foarte dificil să le recupereze", a declarat Justin Oliver, coordonatorul echipei de avocaţi care se ocupă de cazul Samsung la firma Fitzpatrick, Cella, Harper & Scinto.

Brevetele deţinute de Smartflash se refertă la soluţiile de control al accesului la date digitale, prin sistemele de plăţi.

O comisie a agenţiei americane pentru brevete a constatat în această săptămână că brevetele nu pot fi protejate întrucât se referă la idei abstracte şi nu la invenţii fizice. Decizia nu este definitivă.

Un complet de judecători va analiza argumentele Samsung şi Smartflash, înainte de a luat o decizie definitivă, iar şansele de câştig ale Smartflash nu sunt mari, luând în considerare deciziile anterioare ale agenţiei în cazuri similare.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă