5.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecial"Salprest" a pus la cale Operatiunea "Hartia si Plasticul"

„Salprest” a pus la cale Operatiunea „Hartia si Plasticul”

CLUJ-NAPOCA. Tarifele pentru salubritate platite de cetatenii din Cluj-Napoca vor scadea daca acestia vor accepta sa participe la selectarea deseurilor. Acest program se aplica deja in toate scolile din oras, precum si in cartierele Gheorgheni si Zorilor. Compania „Salprest”, cea care a fost desemnata drept operator de salubritate pentru aceste cartiere, este dispusa sa reduca facturile platite de oameni cu contravaloarea deseurilor reciclate. Este vorba de hartie si de plastic.
Sistemul ar urma sa fie extins si in alte cartiere. Deja, programul functioneaza in relatia dintre „Salprest” si agentii economici care produc o mare cantitate de deseuri de hartie si de plastic, cum ar fi, de pilda, supermarket-urile sau hypermarket-urile. Aceste resturi menajere vor fi livrate companiilor producatoare de ambalaje.
Unul dintre cei mai importanti clienti ai „Salprest” este compania clujeana „Mucart”, cea care a castigat, cu ajutorul unei inginerii juridice, licitatia nationala organizata de Guvern pentru furnizarea rechizitelor scolare oferite elevilor care provin din familii sarace. Firma, care a avut o perioada aceeasi actionari ca si compania „Salprest”, a participat la licitatia nationala prin intermediul unui parteneriat cu un service auto, care are acelasi proprietar cu fabrica de hartie si carton din Cluj-Napoca.
In afacerea deseurilor de plastic si hartie, „Salprest” isi va spori veniturile prin intermediul unor contracte cu mari firme producatoare de ambalaje, cum ar fi companiile care produc bauturi racoritoare. Conform legii, aceste societati trebuie sa preia o parte din deseurile rezultate din ambalajele produselor pe care le vand.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă