– Scolile publice isi suplimenteaza veniturile prin inchirierea salilor de sport catre companiile private.
In perioada 2000-2007 ,o serie de scoli si sali de sport din Resita au fost reparate sau au fost construite altele noi, acolo unde acestea nu existau. Fondurile au venit in mare parte
de la Guvern, iar dupa realizarea acestora, salile de sport au trecut in patrimoniul primariilor.
Destinatia acestor sali de sport a fost catre elevi, pentru orele de educatie fizica. Cum, insa, populatia scolara a scazut in ultimii ani, in timpul dupa-meselor, salile stau goale. Astfel, a aparut posibilitatea ca salile de sport sa poata fi inchiriate la cerere, in afara programului scolar. Asa au putut fi obtinute venituri substantiale la mai multe dintre scolile resitene, care au stiut sa planifice timpul si sa inchirieze aceste sali de sport. Initial, posibilitatea inchirierii salilor de sport, era gandita ca o completare infima a veniturilor scolii.
Cand au aflat de posibilitatea inchirierii acestora, o serie de societati comerciale si-au manifestat dorinta de a inchiria salile in cauza pentru a fi folosite de catre angajatii proprii. Asa ca a aparut situatia in care aproape toate salile de sport din oras nu mai gasesti o ora libera de programare, pe urmatoarele 5-6 luni. Cu banii incasati, scolile au reusit sa renoveze diverse parti din scoala, sa achizitioneze mobilier nou sau sa renoveze grupurile sanitare.
Lucrurile au evoluat si mai multe societati comerciale au ales aceasta modalitate de a face miscare si de a se apropia in acelasi timp si de angajati, de echipa manageriala, toate aceste jocuri si intalniri sportive contribuind si la sudarea relatiilor dintre angajati. Ideea e la fel de bine primita si de catre salariati.