19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSala de masaj pentru instrumentistii Filarmonicii

Sala de masaj pentru instrumentistii Filarmonicii

Directorul Filarmonicii "Banatul" din Timisoara, Coriolan Garboni, le pregateste o surpriza celor aproape 100 de instrumentisti din institutie. La subsolul cladirii pe care a redobandit-o in acest an, fosta sala de cinema "Ca-pitol", va amenaja o sala de masaj si una pentru fitness. Spatiile, care nu erau folosite decat pentru depozitari, sunt destul de mici, dar suficiente pentru acest gen de activitati. Fondurile pentru dotarea salii de gimnastica sunt asigurate din sponsorizari si nu implica nici un fel de cheltuieli de la buget. "In aceasta sala vom avea o banda de alergare si un aparat multifunctional. Masa pentru masaj am adus-o de acasa, eu nu o mai foloseam, si o sa o las la sediu. Vom amenaja si o cabina de dus. Nu va fi ceva sofisticat, ci un mic spatiu pentru instrumentisti", a declarat Coriolan Garboni.
Persoana care va ajuta la relaxarea muzicienilor este chiar recuzierul Filarmonicii, stefan Mocanu, care are si diploma in domeniu si ii mai ajuta pe colegii sai in turnee. Din cauza pozitiilor fixe si uneori incomode in care tin instrumentele, ei au des boli profesionale. "90% din violonistii lumii au probleme cu coloana vertebrala si fac crampe musculare. Un masaj profesionist ii va ajuta foarte mult. Voi incerca sa suplimentez cumva si salariul recuzierului care ne ajuta", a explicat Garboni.
In timp, in cladirea Filarmonicii vor fi amenajate si camere de oaspeti, pentru instrumentistii invitati sa cante la Timisoara. Institutia plateste acum 3.000 lei pe saptamana pentru a caza invitatii la hotelurile din oras, bani cu care vor putea aranja camerele.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă