11.1 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSala de baie, o invitaţie la fericire

Sala de baie, o invitaţie la fericire

Spaţii mici

Având un spaţiu ce măsoară aproximativ 6 mp, baia amenajată de designer Wanda Dinu reuşeşte să treacă peste constrângerile impuse de suprafaţă, remarcându-se prin decorul delicat, 100% feminin. Mai întâi, s-a găsit  o soluţie în vederea alegerii şi amplasării optime  a dotărilor şi obiectelor sanitare. Din acest motiv, s-a renunţat la ideea iniţială de a poziţiona pe latura lungă a încăperii o cadă, deoarece spaţiul ar fi fost îngustat şi s-a ales soluţia unei cabine de duş ce valorifică foarte bine un intrând de pe partea laterală a băii, obţinut în urma mascării cu gips-carton a coloanei de scurgere. În plus, nişa deja existentă a furnizat trei dintre laturile cabinei. Practic, investiţia proprietarilor a constat doar dintr-o cuvă mică pătrată şi două panouri glisante care închid perimetrul.

Mobilierul şi accesoriile: idei fresh

Mobilierul şi accesoriile pentru baie au în vedere atât aspectul funcţional, cât şi pe cel emoţional. Spaţiul de depozitare în particular continuă să fie o temă importantă.

Numeroase lucruri îşi pot găsi locul în sala de baie, de la cearşafuri, prosoape, cosmetice şi medicamente până la produse pentru păr şi îngrijire corporală şi chiar articole de sport. De exemplu, sertarele cu încrustaţii fine favorizează păstrarea ordonată a lucrurilor şi găsirea lor uşoară. De asemenea, sertarele fără mâner, care pot fi închise sau deschise printr-o apăsare uşoară (chiar şi a genunchiului), reprezintă un ajutor important în sala de baie.

Materialele utilizate în această zonă a casei reprezintă o formulă câştigătoare, datorată în special calităţii lor foarte bune, faptului că sunt rezistente la abur, foarte fine şi plăcute la atingere. Oglinzile sunt integrate în mobilier, potrivindu-se perfect cu echipamentul electric. Specialiştii sunt de acord cu faptul că lumina în sala de baie contribuie decisiv la crearea ambianţei şi a emoţiilor.

Aria destinată spălatului rămâne “inima” sălii de baie. Cada poate fi un element de sine stătător sau poate fi integrată în perete, baia devenind astfel unul dintre cele mai tehnice spaţii ale locuinţei.

Alegeţi corect bateria sanitară

 

Pentru cei mai mulţi dintre noi, o baterie sanitară este un obiect prin care trece apa. Totuşi, folosim bateriile sanitare de dimineaţă, când ne pregătim cafeaua, până seara, când ne relaxăm în cadă după o zi plină.  Poate că un obiect care ne serveşte zilnic cu discreţie şi eficienţă merită mai multă atenţie.

Indiferent cât de mare sau mică este baia sau bucătăria dumneavoastră există elemente care pot personaliza spaţiul oferindu-i acel ceva special.

În cazul unei băi, obiectele sanitare şi mobilierul sunt primele elemente care completează decorul. Iar un produs de calitate dispune de funcţionalităţi inteligente, menite să vă facă viaţa mai frumoasă, mai confortabilă şi chiar să vă ajute să economisiţi apă şi, prin urmare, bani. 

Există câteva elemente principale de care trebuie să ţineţi cont când achiziţionaţi o baterie sanitară:

1. Durată de viaţă şi perioadă de garanţie şi post garanţie îndelungate. Potrivit legislaţiei europene în domeniu, o baterie pentru baie sau bucătărie poate avea o perioadă de garanţie de maxim 5 ani. Se recomandă să luaţi în considerare şi perioada de post garantie, care în cazul produselor Kludi este de 10 ani. Alegeţi, aşadar, acele produse cu un nivel cât mai ridicat de fiabilitate. În acest sens, este bine de ştiut că bateriile Kludi sunt concepute să funcţioneze pe o perioadă medie de 20 de ani într-o familie cu 4 persoane.

2. Economie de apă. Având în vedere creşterea galopantă a tarifului la apă este important să alegeţi acele baterii sanitare care permit cea mai mare economie de apă. Kludi a dezvoltat o nouă tehnologie, perlatorul S-pointer, disponibilă la toate bateriile pentru lavoar şi care determină o economie  de apă de minim 40%, în vreme ce bateriile cu senzor ridică pragul de economie până la 70%. Astfel există un motiv în plus pentru aceia dintre dumneavoastră care iubesc mediul înconjurător şi care respectă resursele naturale şi le utilizează cu responsabilitate să aleagă bateriile Kludi.

3. Respect pentru mediu. Bateriile sanitare de la Kludi sunt clasificate WELL (WELL este un sistem de clasificare pentru care randamentul energetic şi conservarea resurselor sunt criterii importante de achiziţie).

 

4. Confort în utilizare. Există mai mulţi factori care determină confortul în utilizarea unei baterii de baie sau bucătărie:

 

· Reglarea fină şi uşoară a debitului de apă şi a temperaturii este dată de un unghi cât mai mare (între 90 şi 125 de grade) de manevrare a mânerului, ce conferă o plajă largă de opţiuni în setarea combinaţiei optime de apă rece şi apă caldă.

· Probabil că ştiţi cât de greu puteţi utiliza o baterie de la grupul sanitar dintr-un avion sau tren. Înălţimea bateriei şi/sau lungimea pipei determină spaţiul de confort unde vă puteţi spăla mâinile fără să atingeţi bateria sau lavoarul. Acesta este indexul de confort, care la bateriile de lavoar Kludi este foarte ridicat, pornind de la 4.400 mmp.

 

· În plus, perlatorul S-pointer de la Kludi vă ajută să nu vă stropiţi atunci când folosiţi bateria. Perlatorul S-pointer este un sistem care poate regla direcţia jetului de apă cu o simplă atingere a degetului, adaptând unghiul cu care jetul loveşte suprafaţa lavoarului.

· Silenţiozitatea este un alt factor important de confort. Achiziţionaţi, deci, baterii sanitare din clasa 1 de zgomot, adică 20 de decibeli, beneficiu pe care toate bateriile Kludi îl oferă.

5.Aspectul şi designul bateriei trebuie să se potrivească formei, culorii şi finisajului celorlalte obiecte sanitare şi de mobilier din baie, respectiv, bucătărie. Designerii atrag atenţia asupra faptului că, deşi pot fi ignorate sau considerate banale, bateriile sanitare au un rol foarte important în amenajare. Recomandarea specialiştilor în amenajări este de a încerca să personalizaţi încăperea pentru baie cu accesorii care să vă definească. Indiferent că este vorba despre forme rotunjite sau dure, linii clare, atemporale, suprafeţe cromate, din inox sau mate, disponibile şi în alb sau negru, Kludi oferă o gamă variată de produse pentru cele mai sofisticate gusturi.

6. Siguranţa. Pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când suntem plecaţi de acasă, racordurile bateriei trebuie să reziste la fluctuaţii mari de presiune şi să nu se defecteze, declanşând o inundaţie. Pentru a evita un asemenea risc, toate bateriile Kludi sunt testate la presiune înaltă, de 15 bari, înainte să fie distribuite pentru vânzare.


Săli de baie verzi

Printre temele care sunt tot mai des abordate o dată cu proiectarea sălilor de baie şi alegerea echipamentelor se numără cele legate de ecologie: consumul şi economisirea apei, igiena, materialele tehnologice.

Progresele se referă la robinete şi baterii cabine de duş, WC-uri şi căzi de baie cu bule. Obiectivul este de a minimiza pierderile şi consumul de apă – o necesitate ecologică, dar şi economică -, având în vedere că această resursă devine pe zi ce trece mai preţioasă şi mai scumpă. Iar prima funcţiune din locuinţă vizată este baia, întrucât 20% din apă se consumă la toaletă, iar 40%, la baie şi duş. Se insistă pe folosirea cabinelor de duş care asigură masajul vertical şi în cazul cărora consumul de apă, în decursul a 10 minute, nu depăşeşte 70-80 de litri, în timp ce pentru o baie se consumă circa 150-200 de litri. În plus, noile cabine de duş sunt dotate nu numai cu posibilităţi de duşare laterale şi dorsale, ci şi cu o coloană din inox care funcţionează în circuit închis, realizând filtrarea şi reciclarea apei. În privinţa robinetelor, viitorul este al celor cu limitatoare şi temporizatoare electronice care blochează debitul de apă. Echipate cu celule fotoelectrice, acestea se deschid şi se închid automat, în funcţie de necesităţi.

 

Pentru mai multe informaţii şi idei de decorare şi accesorizare a băii, urmăriţi emisiunea home&deco de sâmbătă, 11 august, ora 13, pe romanialibera.ro şi Radio Linx.

Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 12 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 12 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 12 mai...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip...
Ultima oră
Pe aceeași temă