21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialSAINT-GOBAIN 1665-2015 DE 350 DE ANI ÎNTOTDEAUNA CU UN PAS ÎNAINTE

SAINT-GOBAIN 1665-2015 DE 350 DE ANI ÎNTOTDEAUNA CU UN PAS ÎNAINTE

Saint-Gobain a organizat în România un eveniment aniversar pentru a celebra cei 350 de ani de activitate şi istoria oamenilor ce au lucrat împreună pentru a construi cea mai longevivă companie inclusă în CAC 40 – topul indicelui bursier francez – şi una dintre cele mai vechi companii industriale din lume. Saint-Gobain este unul dintre primele 100 de grupuri industriale din lume și una dintre cele mai inovatoare 100 de companii, conform Topului 100 Global Innovators realizat de Thomson Reuters.

« Suntem onoraţi că am avut privilegiul de a-i întâlni și de a le mulțumi tuturor partenerilor noștri români care ne-au sprijinit, la nivel local, în ultimii 20 de ani de inovație și progres.
La nivel global, aniversarea celor 350 de ani este un moment extraordinar pentru companie şi pentru angajaţii săi. Vom continua această tradiţie şi ne vom strădui să fim întotdeauna cu un pas înainte, anticipând viitorul» a declarat Pierre-André de Chalendar, Preşedintele-Director General al Grupului Saint-Gobain.

« România a fost o piaţă și o destinație de investiții importantă pentru evoluţia Saint-Gobain, iar pe viitor va fi cu atât mai mult. Acum, odată cu aniversarea noastră, ne propunem să ne consolidăm angajamentul de a deveni referinţa în domeniul habitat-ului durabil în România şi de a ne dezvolta şi mai mult în următorii ani » a continuat Pierre-André de Chalendar, Preşedinte-Director General al Grupului Saint-Gobain.

« De 18 luni petrecute ca șef al acestei misiuni diplomatice, încerc să fac tot ceea ce pot pentru ca dimensiunea economică să constituie unul dintre pilonii principali ai relației bilaterale dintre Franța și România și sunt bucuros că Saint-Gobain, prin prezența sa și prin rezultatele spectaculoase înregistrate în România, contribuie la acest obiectiv. Societățile franceze reprezintă aproximativ 15% din PIB-ul României, numărându-se printre principalii angajatori și exportatori din România, continuând să investească aici și consolidându-ne poziţia de al treilea investitor străin” declară Excelenţa Sa, Dl. François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

De-a lungul istoriei sale, Saint-Gobain a reușit să se transforme fără a-şi uita trecutul, acest lucru explicând dezvoltarea sa responsabilă, atenţia acordată mediului înconjurător şi sănătăţii şi securităţii oamenilor, dar şi realizarea de parteneriate solide cu toate comunităţile. Grupul investeşte şi astăzi masiv în proiectarea de materiale de construcţii inovatoare, de înaltă performanţă şi în crearea habitatului durabil al viitorului. În 2014, Grupul a investit peste 400 de milioane de euro în cercetare şi dezvoltare, avand 900 de proiecte de cercetare, 400 de brevete depuse și 3.700 de persoane angajate în domeniul cercetării.

Grupul crede în potențialul tuturor regiunilor geografice și construiește fabrici în fiecare dintre acestea, reflectând angajamentul său pe termen lung de a asigura nevoile fiecărei piețe în parte. În țările dezvoltate, Saint-Gobain îndeplineşte cererea de eficiență energetică, în timp ce în ţările în curs de dezvoltare, compania se concentrează pe nevoile stringente ale pieţei de locuinţe, spații de birouri și alte tipuri de clădiri.

În plus, puterea tot mai mare a platformelor digitale Saint-Gobain va reprezenta un factor-cheie de diferențiere în viitor, acestea permiţând companiei să crească gradul de conștientizare asupra soluțiilor și produselor sale, precum și să construiască relații mai strânse cu clienții săi.

«Rămânem fideli viziunii noastre de a fi furnizorul preferat în domeniul habitat-ului, obiectivul nostru strategic fiind acela de a dezvolta și de a lansa produse și sisteme dedicate, care pot răspunde eficient provocărilor din ce în ce mai presante ale lumii de azi: eficiență energetică, protecția mediului înconjurător și dezvoltarea durabilă. Le mulţumim tuturor partenerilor noştri şi întregii echipe care au înţeles că împreună putem realiza proiecte de succes, atât din punct de vedere financiar, cât şi pentru bunăstarea tuturor oamenilor» a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.

 

Cele mai citite

A bătut doi copii nevinovați. A crezut că aceștia i-au bătut la ușă ca să-l agaseze

Un bărbat din Brad, județul Hunedoara, a fost deranjat de doi copii care i-au bătut la ușă și a decis să le aplice o...

Boeing ia în considerare atragerea a cel puțin 10 miliarde de dolari prin emiterea de acțiuni noi

Boeing analizează posibilitatea de a strânge cel puțin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni noi, potrivit unui raport Bloomberg News, care citează...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă