11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSaid Baaklini, trimis în judecată de procurorii DNA

Said Baaklini, trimis în judecată de procurorii DNA

Said Baaklini, asociat şi administrator la SC Libarom Agri SRL, şi Silvia Băbucă, administrator la SC B&B BUSINESS SOLUTION INVESTMENT SRL, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, pentru infracţiuni care au adus prejudicii la bugetul de stat în valoare de 30 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei.

Said Baaklini, asociat şi administrator la SC Libarom Agri SRL, a fost acuzat de DNA pentru infracţiunile de iniţiere/constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Silvia Florentina Băbucă, administrator la SC B&B BUSINESS SOLUTION INVESTMENT SRL, a fost trimisă în judecată pentru infracţiunea de aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată (două acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

În rechizitoriul întocmit, procurorii au susţinut că Said Baaklini a iniţiat şi a constituit un grup infracţional organizat, la care a aderat inculpata Silvia Băbucă, în calitate de administrator la SC B&B BUSINESS SOLUTION INVESTMENT SRL, precum şi alte persoane, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale către stat şi de obţine fără drept sume de bani, cu titlu de rambursări TVA.

”Planul infracţional conceput de inculpatul Said Baaklini a vizat activităţi de evidenţiere în actele contabile sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale sau evidenţierea altor operaţiuni fictive pe de o parte, iar pe de altă parte obţinerea, cu încălcarea legii, a unor sume de bani cu titlu de rambursări de la bugetul de stat”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Prin infracţiunile reţinute, inculpaţii au cauzat bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 126.108.501 lei, echivalentul a 29.945.224 euro. 

”În vederea recuperării pagubei produse prin infracţiune, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător pe bunurile imobile şi conturilor bancare aparţinând inculpaţilor Said Baaklini şi Băbucă Florentina Silvia, precum şi asupra bunurilor mobile şi imobile ale părţilor responsabile civilmente, societăţile LIBAROM AGRI SRL, ROBIRRA GROUP SRL, MIKE TRADING&INVESTMENT SRL şi B&B BUSINESS SOLUTIONS INVESTMENT SRL, controlate de Said Baaklini. De asemenea, s-a instituit sechestru asigurător şi asupra sumelor aflate în/virate ulterior în conturile bancare deschise de inculpaţii Baaklini Said şi Băbucă Florentina Silvia şi de părţile responsabile civilmente, până la concurenţa sumei de 99.000.000 lei”, se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti. 

Cele mai citite

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă