20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialŞahtior, în premieră în sferturi

Şahtior, în premieră în sferturi

Succesele echipei ucrainene Şahtior Doneţk continuă în Liga Campionilor, cu Mircea Lucescu pe banca tehnică şi cu fundaşul Răzvan Raţ integralist.

După ce în tur, în deplasare la AS Roma, a câştigat cu scorul de 3-2, formaţia lui Lucescu s-a impus cu 3-0 şi în retur, pe teren propriu, spulberându-le italienilor orice speranţă de revanşă încă din primele minute.

Ucrainenii au deschis scorul prin Hübschman (’18), după care a urmat un penalti ratat de adversari prin Borriello (’28). Oaspeţii au rămas în inferioritate, după eliminarea lui Mexes (’41), iar din acel moment elevii lui Lucescu senior n-au mai putut fi opriţi. Willian a mărit diferenţa în minutul 58, iar Eduardo a stabilit scorul final (’87).

„Am reuşit un început bun de meci, cu presing bun, extrem de agresiv, am controlat mijlocul terenului. Am dominat şi era normal să câştigăm. Ne-am făcut jocul, ne-am apărat bine, ne-am repliat când am pierdut balonul; mereu jucăm bine pe teren propriu (n.r. – Şahtior este neînvinsă acasă de trei ani)”, a declarat Lucescu.

Meciul nu afost lipsit de duritări. Supăraţi că sunt dominaţi, italienii au jucat agresiv, căpitanul Şahtiorului, Darijo Srna, fiind lovit cu cotul în faţă de De Rossi, lovitură pe care arbitrul Howard Webb nu a văzut-o, iar apoi faultat de Borriello şi Perrotta. În replică Srna i-a şicanat pe italieni, atitudine pentru care a fost ameninţat de Lucescu cu schimbarea.

Sferturile de finală ale Ligii Campionilor se vor disputa pe 5-6 aprilie (turul) şi 12-13 aprilie (returul).

 

Cele mai citite

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...
Ultima oră
Pe aceeași temă