20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSăgeata vrea trei puncte la Chiajna

Săgeata vrea trei puncte la Chiajna

„Este cel mai important meci din acest an pentru că în cazul unui succes facem 18 puncte şi ne realizăm obiectivul”, a declarat ieri Tibor Selymes, chiar înaintea ultimului antrensageataament al echipei.

În fapt, Săgeata îşi joacă viitorul în ultimele cinci meciuri din sezonul de toamnă, iar pauza cauzată de barajul pentru Campionatul Mondial pare să fi venit în cel mai bun moment, năvodărenii înregistrând două eşecuri consecutive care le-au îngreunat situaţia din clasament.

„Chiajna este o echipă bună, una care a bătut recent Astra, şi care, spre deosebire de noi, nu a avut atâtea probleme în vară. La Năvodari s-a construit o echipă pornind cu patru jucători, în timp ce la Chiajna, unde şi condiţiile de pregătire sunt mult peste media Ligii 1, s-au adusn doar câteva plombe. Totuşi suntem peste ei graţie experienţei superioare, şi eu sunt optimist, iar cu cele trei puncte pe care putem, şi trebuie, să le câştigăm vom rămâne în afara zonei minate. Asta nu înseamnă că vom neglija celelalte meciuri rămase, ci doar că acest meci este cel mai important acum”, a continuat Selymes. 

Probleme cu banii? 

Surprinzător, după ce a trecut în revistă problemele fotbalistice ale echipei, fostul internaţional român a atenţionat conducerea că situaţia la club tinde să devină critică.

„Nu avem sală de forţă, nu avem sală de recuperare şi nici condişţii de antrenament decente. Se vorbeşte de stadion nou când aici nu există condiţii de bază şi s-au obţinut rezultate foarte bune. (…) La început de sezon toţi pariau că o să obţinem maxim 3 puncte în tur şi iată că avem 15 cu cinci etape înainte de final, ceea ce demonstrează că s-a muncit bine aici. (…) Sunt restanţe salariale importante, iar prime nu s-au acordat deloc, însă toţi băieţii mi-au promis că vor da totul pe teren pentru victorie vineri seara. N’Doye şi Popa nu vor juca din cauza unor suspendări şi mulţi alţi jucători sunt la un pas de suspendare cu Dinamo, la primul cartonaş încasat. Să nu vă mire dacă vom pune mari probleme şi lui Dinamo”, a mai spus tehnicianul. 

Problemele nu vor afecta jocul 

Pe aceeaşi linie, atacantul Viorel Dinu a promis că în ciuda faptului că jucătorii au evoluat gratis în ultimele două luni, problemele nu vor afecta şi prestaţiile din teren, toată lumea fiind conştientă că de meciurile din acest final de tur depinde viitorul echipei.

„Noi am trecut peste aceste probleme şi nu le lăsăm să ne afecteze jocul. Suntem bine pregătiţi fizic, dovadă că dominăm copios reprizele secunde, atunci când adversarii nu mai pot ţine pasul. Vrem trei puncte vineri şi, personal, îmi doresc un gol la Chiajna, acolo unde am evoluat dar nu am reuşit să marchez decât când jucam în deplasare”, a spus atacantul. 

O bătălie crâncenă

Acesta crede că bătălia pentru evitarea locurilor retrogradabile va fi una crâncenă şi că se va întinde până la finalul sezonului. ”Acum suntem 6-7 echipe cu probleme şi cu prestaţii asemănătoare dar dacă am reuşi să luăm un strat de meci cum am avut cu Galaţiul sau Viitorul, în mod cert nu vom pierde partida de la Chiajna. Într-un clasamnet al rezultatelor din partea secundă am fi pe primele locuri, dar aşa ne place nouă să ne facem singuri viaţa grea”, a conchis atacantul. 

Adio Rio şi… Peteleu? 

Barajul pentru calificarea la Mondial a fost disecat rapid de Selymes care nu a făcut acuzaţii, dar a tras o concluzie simplă: „cu două şutiri pe poartă într-un baraj de calificare, nu poţi să emiţi pretenţii”. 

Tehnicianul a rediografiat şi evoluţia celor doi internaţionali de tineret ai Săgeţii care au fost printre remarcaţii partidei dintre România şi Germania, încheiată 2-2.

„Roman a venit puţin obosit, dar faptul că a jucat bine 90 de minute este o performanţă. Germania e Germania la orice nivel. Peteleu n-a stat pe teren decât 55 de minute şi a fost folosit ca fundaş central, o poziţie pe care joacă foarte bine, chiar dacă el este un jucător de bandă. Ca profesionist trebuie să joc cât mai bine indiferent unde te pune antrenorul, dar eu nu voi face asemenea experiemnte aici”, a spus Selymes.

Din câte se pare, Peteleu are bagajele făcute pentru Craiova, oltenii şi năvodărenii continuând tratativele pentru un eventual transfer al fundaşului dreapta. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă