13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialSăgeata vânează alte trei puncte la Cluj

Săgeata vânează alte trei puncte la Cluj

După ruşinea din Cupa României, Săgeata Năvodari se întoarce la prima competiţie a ţării. Jucătorii din Năvodari sunt decişi să ia toate punctele pe terenul Universităţii Cluj şi să bifeze primul succes extern din scurta istorie prim-divizionară, iar momentul pare mai propice ca oricând. Clujul a părăsit Cupa şi mai ruşinos, cu un 1-2 în faţa unei echipe de Liga 5, iar jocul din ultima rundă a fost unul în care ardelenii n-au arătat nimic în faţa unei alte codaşe: Gaz Metan Mediaş. Punctele de azi sunt vitale şi pentru că Săgeata a terminat prectic meciurile uşoare, din etapa a 11-a înainte urmând şapte partide care se pot încheia catastrofal pentru năvodăreni.

„Suntem favoriţi”

Secundul năvodărenilor, Gabi Manu, era ieri optimist în privinţa viitorului imediat al echipei. Aflat la Braşov, unde constănţenii au efectuat un cantonament, antrenorul şi-a exprimat speranţa că partida de diseară va avea acelaşi deznodământ ca meciul contra Coronei Braşov, şi că Săgeata va face un nou pas către salvare.

„Clar este un meci de şase puncte şi nu ne ascundem intenţia de a-l câştiga. Deşi hârtia indică favorită echipa  gazdă, dar numai datorită avantajului terenului propriu, eu zic că favoriţi suntem noi, iar un succes aici ne va uşura şi mai mult munca în viitor. Am face 14 puncte şi ne-a îndepărta şi mai mult de subsolul clasamentului, iar acest potenţial loc 7 este ceva aproape miraculos dacă ne amintim cum am debutat pregătirile”, ne-a spus tehnicianul.

Urmează meciuri grele

Despre ultimele şapte meciuri din tur, nimic spectaculos, năvodărenii fiind aparent fără frică, deşi clasamentul indică şanse reale doar cu Oţelul. „Să ştiţi că noi încercăm să le insuflăm jucătorilor o mentalitate de învingător. Dacă nu intră pe teren siguri că pot câştiga un meci, nu aun nicio şansă. Finalul turului va fi greu, dar unul pe care îl vom trata la fel ca pe prima parte, la victorie, şi vom merge să ne batem cu oricine. Nu doar Galaţiul este o echipă apropiată valoric de noi, dar şi celelalte formaţii. Să nu ne ascundem după deget. În afară de Steaua, care are un avantaj valoric uriaş faţă de restul echipelor, toate celelalte pot fi bătute şi noi vom încerca să facem asta. Va depinde mult şi momentul în care jucăm, absenţele din lotul nostru sau al adversarilor, dar eu sunt optimist. Să nu uităm că în ciuda înfrângerii drastice, pe Ghencea am jucat fotbal, dar pur şi simplu am avut ghinion să primim gol rapid şi apoi să nu-i putem opri”, ne-a explicat Gabi Manu.

Cupa, ce dezamăgire

Eliminarea din Cupa României a lăsat urme în moralul staff-ului năvodărean şi ar putea lăsa urme şi în lotul lărgit al echipei. Deşi a evitat să dea nume, Gabi Manu a recunoscut că rezultatul, şi mai ales evoluţia echipei, a fost un veritabil şoc inclusiv pentru antrenori.

„Meciul contra Chindiei este o ruşine. Nu avem cum să dăm vina pe mingie sau pe iarba netunsă pentru că ne-a bătut o echipă de liga 3. În acel meci, juctorii care au evoluat mai puţin trebuiau să demonstreze că au valoare pentru a face pasul către prima echipă şi majoritatea au dezamăgit cumplit. Cu excepţia a doi-trei jucători care au mişcat ceva, ceilalţi au fost departe de pretenţiile unei echipe de Liga 1, şi asta este o mare problemă. În plus, este o mare palmă pentru noi, pentru că nu doar că ne este ruşine, dar acum lumea crede că am desconsiderat o competiţie care, pentru noi, era la fel de importantă ca Liga 1”, a punctat antrenorul.

Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă