12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSăgeata Năvodari – prima „finală“ pentru evitarea ligii secunde

Săgeata Năvodari – prima „finală“ pentru evitarea ligii secunde

Luni seara, pe stadionul Farul, Săgeata Năvodari trebuie să învingă Universitatea Cluj dacă nu vrea să ajungă la mâna comisiei de licenţiere. Deşi zvonurile sunt îmbucurătoare, situaţia financiară fiind dramatică la mai mult de 5 echipe din Liga 1, năvodărenii nu vor să evite Liga 2 la masa verde, ci prin joc şi rezultate, elemente care au lipsit în ultima vreme.

Din acest motiv, „pentru Săgeata urmează nouă finale” iar jucătorii treuie să se ridice la nivelul aşteptărilor şi investiţiilor. „E un meci decisiv, ca de alt­fel toate cele care vin de acum încolo. Suntem condamnaţi să câştigăm pentru că avem foarte mare nevoie de puncte. Nu ştiu dacă mai contează ce a fost, deşi, în multe partide, punctele ni s-au scurs printre degete şi nu mai avem timp să ne uităm în spate, ci trebuie să vedem ce putem face.  Primul pas e să câştigăm luni pentru că lotul este bun, dar avem nevoie de concentrare pe tot parcursul meciului şi de o mult mai mare calitate în ultimii 30 de metri. Trebuie să batem, oricum am juca şi sperăm ca după acest joc să trecem peste linia retrogradării. Avem nevoie de caracter, mobilizare maximă, organizare şi agresivitate“, a declarat antrenorul principal al Săgeţii, Cătălin Anghel, la conferinţa de presă care a precedat partida.
Cu mari probleme de concentrare în faţa porţii adverse, jucătorii lui Anghel au acum nevoie de atenţie, mai mult ca oricând, „matematica ratărilor” fiind una care ar fi făcut diferenţa în acest moment. În ciuda momentului, însă, ex-clujeanul Viorel Dinu crede că Săgeata se poate impune astăzi.
„Avem un meci foarte greu pentru care trebuie să ne mobilizăm. Universitatea Cluj este o echipă bună, care joacă mai bine în retur chiar dacă nu s-au schimbat mulţi jucători faţă de prima parte a campionatului. Sunt pe val, dar şi noi trebuie să ne luăm punctele iar atât în tur, cât şi în retur am realizat rezultatele dorite cu echipele cu care ne batem la evitarea retrogradării. Este adevărat că ratăm mult şi că am marcat mai puţin în 2014, dar am şi primit mai puţine goluri. Anul trecut, luam şase într-o singură confruntare. Acum am luat patru în şase meciuri. Luni ar fi bine să câştigăm şi nu contează scorul“, a declarat atacantul.  

 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă