12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialSăgeata Năvodari, la 90 de minute de Liga I

Săgeata Năvodari, la 90 de minute de Liga I

O gravă eroare de arbitraj a privat-o pe Săgeata Năvodari de statutul de favorită la returul barajului pentru accederea în Liga I pe care îl dispută în compania celor de la Voinţa Sibiu. În meciul tur de la Năvodari, centralul Alexandru Tudor nu a acordat gazdelor un penalty clar care trebuia să se soldeze şi cu eliminarea portarului advers. Scorul a rămas în aceste condiţii 0-0, iar calificarea se joacă în acestă seară, la Sibiu.

Năvodărenii au ajuns la Sibiu  duminică şi se aşteaptă la o partidă foarte grea. Optimismul nu a dispărut însă din rândul năvodărenilor. „Mai avem şanse de calificare şi trebuie să luptăm pentru ele. Foarte important este că nu am primit gol în meciul de acasă şi acum avem şansa noastră. Dacă reuşim să marcăm la Sibiu şi să o facem repede, atunci situaţia ne va fi favorabilă”, a declarat ternicianul echipei Săgeata Năvodari, Aurel Şunda, care anunţă că va miza la partida retur pe o echipă foarte ofensivă. Tehnicianul echipei de pe litoral nu a uitat nici greşeala lui Tudor de la meciul tur. „Cred că acea fază va fi predată la şcolile de arbitraj la cursurile de acordare a penalty-urilor. Din păcate, Tudor nu a văzut acea fază şi nici asistenţii lui. Eu îl voi ierta doar în cazul în care va recunoaşte că a greşit”, a spus Şunda.

În altă ordine de idei, meciul programat în această seară cu începere de la ora 18.00 se anunţă mult mai greu pentru năvodăreni din cauza entuziasmului gazdelor. Se aşteaptă ca Voinţa Sibiu să fie încurajată de nici mai mult, nici mai puţin de zece mii de localnici, poate chiar mai mult. Atât Săgeata Năvodari, cât şi Voinţa Sibiu au primit acceptul FRF de a juca în Liga I pentru că Politehnica Timişoara nu a primit licenţa pentru primul eşalon. Există însă şi posibilitatea ca bănăţenii să întoarcă decizia la TAS şi astfel Voinţa şi Săgeata să fi jucat degeaba.   

Deaconu conduce returul

 După ce Alexandru Tudor, arbitru cu ecuson FIFA, a făcut praf prima manşă, jocul retur dintre Voinţa Sibiu şi Săgeata Năvodari i-a fost încredinţat unui alt arbitru-problemă. Alexandru Deaconu, celebru în fotbalul românesc pentru cazul „Bricheta” de la partida Rapid-Steaua, va conduce meciul de la Sibiu. Bucureşteanul va fi asistat la cele două margini de Adrian Vidan (Bucureşti) şi Eduard Dumitrescu (Piteşti) în timp ce rezervă va fi Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea).

18 este ora la care va debuta partida retur a barajului pentru accederea în Liga I dintre Voinţa Sibiu şi Săgeata Năvodari.

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Inteligența artificială deschide noi oportunități pentru antreprenorii români, spun experții locali

Inteligența artificială (AI) accelerează transformările în economia globală, iar România are șansa de a profita de aceste schimbări, oferind antreprenorilor oportunități de creștere și...
Ultima oră
Pe aceeași temă