12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialSăgeata mai aşteaptă un an pentru promovare

Săgeata mai aşteaptă un an pentru promovare

Năvodărenii nu au reuşit să acceadă în Liga I nici la a doua încercare şi trebuie să mai aştepte cel puţin un sezon pentru a-şi îndeplini visul.

 
Sezonul 2010/2011 al Ligii a II-a la fotbal a fost unul extrem de agitat pentru Săgeata Năvodari. Echipa antrenată de Aurel Şunda a avut ca obiectiv accederea în Liga I. În timpul campionatului, năvodărenii au fost foarte aproape de obiectiv, o bună parte a sezonului fiind în poziţie de promovare. Finalul a fost însă extrem de slab pentru Şunda şi compania, care au părăsit primele două locuri în ultimele runde.

Federaţia Română de Fotbal a avut şi ea un rol important în lupta pe care a dus-o Săgeata. Iniţial, FRF a anunţat că Săgeata nu are drept de promovare pe criterii de performanţă, iar apoi nu i-a acordat licenţa pentru primul eşalon. Oficialii echipei de pe litoral au făcut apel în ambele cauze şi au avut câştig de cauză. Când se părea că totuşi este prea târziu pentru promovare, aceeaşi FRF le-a dat o veste bună năvodărenilor. Ca urmare a excluderii celor de la Timişoara din Liga I, Săgeata şi Voinţa Sibiu urmau să joace un baraj de promovare în Liga I. Acesta s-a disputat deja, câştigătoare fiind formaţia sibiană. În meciul tur de la Năvodari, Săgeata şi Voinţa au încheiat la egalitate, 0-0, iar meciul de la Sibiu a fost adjudecat de gazde, scor 2-0.

„A fost un sezon foarte agitat, cu multe evenimente neplăcute şi cu un final trist. Am avut ocazia să ajungem să jucăm în Liga I, acolo unde ne doream, însă am ratat-o. O mare parte din vină o are FRF, care pe întreg parcursul sezonului ne-a pus beţe în roate, iar anunţul că vom juca baraj a fost făcut cu doar o săptămână înainte de meci, când jucătorii erau în vacanţă. Această lipsă de pregătire a contat foarte mult în dubla cu Voinţa”, a declarat preşedintele năvodărenilor, Dumitru Rida. În condiţiile date, Săgeata va evolua şi sezonul următor în eşalonul secund. 

2 sezoane a jucat Săgeata Năvodari în Liga a II-a, la a doua încercare fiind aproape de promovare.

Schimbări masive la echipă

Finalul ratat de sezon a adus modificări substanţiale la Săgeata Năvodari. Echipa s-a despărţit de tehnicianul Aurel Şunda, chemat apoi pentru barajul cu Voinţa, şi de mai mulţi jucători. Iniţial, numai puţin de şapte jucători au părăsit echipa, o parte dintre ei revenind totuşi pentru disputa de baraj. Cum acesta s-a încheiat, mulţi vor părăsi formaţia năvodăreană şi lotul va începe să fie schimbat. Totodată, nu se ştie încă ce tehnician va ocupa postul de principal la Săgeata.

Cele mai citite

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă