19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSafari la Zoo Targu-Mures

Safari la Zoo Targu-Mures

» Gradina Zoologica din Targu-Mures, singura din tara care detine autorizatie europeana de mediu, isi va dubla in acest an suprafata

Suprafata pe care se intinde Gradina Zoologica din Targu-Mures se va dubla in acest an. Directorul institutiei, Baltazar Bereczki, spune ca pana in luna decembrie a acestui an vor fi imprejmuite inca 20 de hectare de teren, pe care vor fi amenajate semirezervatii pentru anumite specii de animale. Un proiect in acest sens a fost elaborat inca de acum doi ani si prevede organizarea Gradinii Zoologice intr-un adevarat parc safari. "Avem in vedere o mica rezervatie pentru ursi pe o suprafata de circa trei hectare si o rezervatie pentru rumegatoare autohtone salbatice pe sase sau sapte hectare", a explicat directorul Gradinii Zoologice. Vizitarea noilor rezervatii va fi posibila chiar si pe timpul noptii, perioade in care animalele vor fi observate cu ajutorul unor dispozitive speciale cu infrarosu. "Altceva e cand vezi in semilibertate aceste animale", crede Baltazar Bereczki.
Gradina Zoologica din Targu-Mures este singura din tara care detine autorizatie de mediu de tip european si viza anuala de functionare. Cel putin asa sustine directorul Baltazar Bereczki, care adauga ca la Targu-Mures s-a incercat de-a lungul timpului crearea unui mediu propice pentru ca animalele aflate in captivitate sa se simta cat mai bine.
Pana atunci, vizitatorii se pot bucura de zecile de specii gazduite in spatii generoase. "Nu ne-am hazardat sa aducem specii care nu pot beneficia de spatiul minim biologic necesar", a explicat Baltazar Bereczki. Astfel, pavilionul primatelor este unicul pavilion modern din Romania, care corespunde din toate punctele de vedere pentru intretinerea moderna a primatelor. Pavilionul tropical include o sectie de acvaristica cu 37 de acvarii si una de reptile, unde se afla bazinul crocodililor si terarile serpilor. Tot aici mai pot fi vazute broaste testoase si papagali. Gradina Zoologica are si o sectie de ierbivore si una de carnivore.

Zoo cu 500 de animale

Gradina Zoologica din Targu-Mures a fost infiintata in anii ‘60 si se afla in partea estica a orasului, pe platoul Cornesti, intr-o padure de stejar si carpen. La infiintare, gradina avea o suprafata de 600-700 metri patrati, care in 1965 s-a marit la 20 hectare. Initial, aici si-au gasit adapost doar 10 animale: trei lupi, doi ursi, doi mistreti, doi fazani si o caprioara. In prezent, Gradina adaposteste in jur de 500 de animale. Din vara anului 2002, la Zoo Targu-Mures exista si un azil pentru cainii strazii, dar si o pensiune pentru caini.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă