19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSabin Iliesi isi construieste un cartier de lux

Sabin Iliesi isi construieste un cartier de lux

Liderul PLD Bistrita-Nasaud este pregatit sa inceapa o investitie estimata la minim sase milioane de euro

Presedintele PLD Bistrita-Nasaud, Sabin Iliesi, va construi prin firma "Valea Romaneasca Prod Impex" SRL, care apartine familiei sale, un complex de locuinte de lux.
Investitia va fi realizata pe terenul pe care se afla fabrica acestuia, care s-a reprofilat de curand de la producerea micului mobilier la afaceri imobiliare. Reprezentantii societatii au solicitat ieri Consiliului Local Bistrita aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru schimbarea destinatiei terenului de 3,46 ha pe care functiona fabrica de mobila a liderului PLD din Bistrita, in zona de locuinte colective. CL Bistrita a aprobat cererea liberal-democratului, care acum poate sa-si implementeze investitia evaluata la 6-10 milioane de euro.
In locul halelor de azi, Iliesi vrea sa construiasca un ansamblu de locuinte colective cu mai multe blocuri de trei si sase etaje. Terenul pe care se va ridica viitorul complex privat este situat in intravilanul municipiului Bistrita in zona cartierului ANL. Iliesi s-a tinut, astfel, de cuvant, deoarece, la inceputul acestui an, liderul PLD declara ca isi va inchide fabrica si ca o sa semneze un contract cu ANL pentru construirea unui cartier rezidential.
"Am restructurat firma, ca nu mai mergea, am dat afara oamenii si o sa facem acest complex de locuinte pe care o sa le vindem ulterior", a declarat Sabin Iliesi. Acesta a dat vina pentru prostul mers al firmei de mic mobilier pe diferenta de curs valutar care i-ar fi provocat in ultimii ani pierderi de sute de mii de euro, in conditiile in care unitatea, producea mic mobilier pentru export. Proiectul de hotarare a fost contestat de vecini care nu vor blocuri de sase etaje in zona.

PROIECT

"Valea Romaneasca" va realiza un ansamblu de locuinte colective in regim de inaltime parter plus sase etaje, cu 117 apartamente, din care 13 apartamente cu o camera, 78 de apartamente cu doua camere si 26 de apartamente cu trei camere si locuinte individuale in regim maxim de inaltime parter plus doua etaje. Complexul va avea spatii verzi amenajate cu rol decorativ, 106 locuri de parcare si 31 garaje, doua puncte gospodaresti si locuri de joaca pentru copii. Potrivit proiectului, asigurarea cu utilitati a obiectivelor, respectiv apa, canalizare, gaze naturale, iluminat public si energie electrica se va realiza prin extinderea actualelor retele, solutii avizate de catre unitatile detinatoare, pe cheltuiala investitorului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă