16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecial"Sa nu uitam ca ne-au mintit", scandeaza bugetarii adunati in Piata Victoriei

“Sa nu uitam ca ne-au mintit”, scandeaza bugetarii adunati in Piata Victoriei

Manifestatia organizata de Alianta Bugetarilor, la care sunt asteptati 20.000 de sindicalisti in Piata Victoriei, a fost deschisa de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, in jurul orei 11.00, manifestantii scandand lozinci antiguvernamentale impartite de unul dintre participanti, anunta Newsin.

Incepand cu ora 10.15 atmosfera a fost animata de unul dintre manifestanti,  urcat pe o scena in fata multimii, care saluta sindicatele, le dadea indicatii celor veniti din teritoriu si incerca sa faca atmosfera prin diferite lozinci. Lozincile strigate, precum "Unitate", "Pensionari, veniti cu noi" sau "Jos Guvernul", au fost primite cu mai mult sau mai putin entuziasm de cei prezenti.

Inainte ca liderul Cartel Alfa sa deschida mitingul, acesta le-a amintit celor prezenti de ce s-au strans in Piata Victoriei: "ne-am adunat aici ca sa – nu uitam ca ne-au mintit".

Bannerele protestatarilor afiseaza lozinci precum "Stopati batjocura nationala", "Guvernul Boc adanceste criza".

Inainte de inceperea mitingului, aproximativ 6.000 de sindicalisti se adunasera in Piata Victoriei la mitingul Aliantei Bugetarilor, potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Marius Militaru.In total, peste 20.000 de sindicalisti sunt anuntati sa participe la protestul legat, in principal, de problema salariilor.

Lista revendicarilor incepe cu salariile, mai exact cu refacerea grilei din Legea unica, initiativa la care chiar premierul Boc i-a invitat, luni, pe sindicalisti, cu conditia "respectarii constrangerilor bugetare". Sindicalistii mai cer un salariu minim pe economie de 740 lei in 2010 si de 1.300 lei in 2014, majorarea pensiilor, asigurarea protectiei lucratorilor aflati temporar fara loc de munca si dezvoltarea economiei nationale, in sensul sustinerii unitatilor economice, dupa cum a declarat vicepresedintele Cartel Alfa, Octavian Luca.

La miting participa reprezentantii principalelor centrale sindicale (BNS, CSDR, CNSLR-Fratia si Cartel Alfa), insa sunt anuntate intariri dinspre Alianta Bugetarilor si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, reprezentantii acesteia din urma declarandu-se solidari cu bugetarii si dorind sa reclame, si cu acest prilej, propriile probleme, printre care aceea a nereprezentarii in senatele universitatilor, potrivit noii legi a educatiei.

Mitingul se va desfasura in Piata Victoriei in intervalul 11.00-14.30. Dupa terminarea protestului, manifestantii vor putea parasi Piata Victoriei pana la ora 16.30, potrivit Jandarmeriei.

Masurile de ordine publica la acest protest sunt asigurate de peste 1000 de jandarmi si 540 de politisti. La fata locului vor fi prezente si doua echipaje de pompieri si patru ambulante SMURD, a mai spus Militaru.

Cele mai citite

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă