Un interesant atelier de arhitectură tradiţională va avea loc în localitatea Meşendorf, în perioada 23-28 august.
Dedicat studenţilor şi arhitecţilor, evenimentul se va desfăşura în acest sat cu case trainice, vechi, arhitectură tipică satelor săseşti din Transilvania, situat la aproximativ 90 km de Braşov, la graniţa judeţelor Braşov şi Mureş. Alegerea locaţiei s-a datorat faptului că această localitate reprezintă o ilustare perfectă pentru un habitat unde mediul construit şi mediul natural au coexistat în armonie de-a lungul a opt sute de ani. Obiectivul declarat al arhitectei Silvia Demeter-Lowe, care a iniţiat acest proiect anul trecut, este de a oferi participanţilor ocazia de a se implica în acţiuni practice, dându-le şansa de a construi „cu mâinile lor”, de a învăţa mai multe despre tehnici şi materiale de construcţie tradiţionale, despre arhitectura naturală.
Participanţii vor lucra cot la cot cu meşteri zidari, dulgheri, tâmplari, participând astfel atât la lucrări de consolidare, reparaţii şi întreţinere, cât şi la construcţii noi, în cadrul unui proiect de reabilitare a două gospodării săseşti din satul Meşendorf.
Atelier Meşendorf este organizat de Fundaţia ProPatrimonio, iar taxa de înscriere este de 500 lei/persoană şi include masa şi cazarea participanţilor pe toată durata atelierului.
Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare: e-mail contextarchitecture@gmail.com sau tel. 0727.20.49.49, arh. Silvia Demeter-Lowe.