Vârsta de maturizare sexuală a băieţilor a scăzut din în ce mai mult. Ea s-a micşorat cu aproximativ 2,5 luni la fiecare 10 ani începând cu mijlocul secolului al XVIII-lea, conform esciencenews.com.
Joshua Goldstein, cercetător la Institutul demografic din Rostock, Germania, a utilizat informaţii despre mortalitate pentru a demonstra această tendinţă. „Motivul acestei maturităţi precoce poate fi alimentaţia, iar mediul înconjurător pare să-l favorizeze,” a declarat demograful. Când producţia de hormoni masculini din timpul pubertăţii atinge nivelul maxim, nivelul probabilităţii unui deces creşte fulminant.
Goldstein a descoperit că valoarea maximă a fenomenului de mai sus a fost regăsită cu 2,5 luni mai devreme la fiecare decadă începând cu mijlocul anilor 1700, sau, altfel spus, cu 2,5 ani la fiecare secol.
Altfel spus, informaţiile au demonstrat că vârsta maturităţii sexuale este atinsă din ce în ce mai devreme. Studiul a inclus date din Suedia, Danemarca, Norvegia, Marea Britanie şi Italia. Nivelul maxim al probabilităţii morţii subite este atins în ultima fază a pubertăţii, după ce băieţii capătă posibilitatea de reproducere şi li se îngroaşă vocea. Atunci ei se pun în situaţii riscante, periculoase şi implicit creşte şi riscul mortalităţii. Datele analizate sunt încă dinainte de apariţia automobilului, cel mai frecvent legat de rata mare de mortalitate, ceea ce demonstrează că tendinţa este prezentă în dezvoltatea umană în mod natural.
Goldstein conluzionează: „Să ai astăzi 18 ani e ca şi cum ai fi avut 22 în 1800”.