21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialS & P se teme mai putin de o depreciere a activelor...

S & P se teme mai putin de o depreciere a activelor financiare bancare din Romania

Standard & Poor's a inclus Romania intr-o grupa de tari cu un profil mai bun de risc al sectorului bancar. Calificativul S&P atribuit Romaniei, pentru evaluarea riscului de tara al sectorului bancar ( BICRA) a fost urcat, luni, de la Grupa 8 la Grupa 7. Aceasta inseamna ca agentia de rating considera ca in caz de recesiune, activele financiare s-ar deprecia mai putin decat estima anterior.
     In acelasi timp, S&P si-a scazut – de la 35-50% la 25-40% – estimarea pentru posibilitatea de devalorizarea puternica a unor active din sistemul financiar romanesc, “in cazul unui scenariu rezonabil, dar nu catastrofal de recesiune economica", se precizeaza in comunicatul agentiei de rating.
     Potrivit agentiei NewsIn, evaluarea imbunatatita reflecta evolutia pozitiva a sectorului bancar din Romania, din punctul de vedere al cresterii si profitabilitatii, dupa mai multi ani "in care s-a inregistrat un ritm de crestere sanatos si s-a acumulat bogatie in economie", dar si fluxurile masive de investitii straine in piata bancara, care au creat premisele pentru avansul creditarii. Cresterea calificativelor reflecta si un grad mai mare al penetrarii bancare, al acoperirii prin servicii si progresul inregistrat la nivel tehnologic de segmentul bancar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă