21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialS-au stabilit echipele din grupa II principală de la Europeanul de handbal

S-au stabilit echipele din grupa II principală de la Europeanul de handbal

Spania, Olanda, Croaţia, Franţa, Muntenegru şi Slovacia s-au calificat, vineri, în grupa principal II la Campionatul European de handbal din Ungaria şi Croaţia, la finele meciurilor preliminare din grupele C şi D.

Rezultatele înregistrate, vineri seară, în cele două grupe sunt următoarele:

Grupa C: Suedia-Germania 39-32 (23-17), Croaţia-Olanda 31-27 (17-15);

Grupa D: Muntenegru-Franţa 20-24 (12-12) şi Serbia-Slovacia 21-23 (11-6).

În urma acestora, în grupa principală II s-au calificat Suedia (5 puncte), Olanda (3) şi Croaţia (2), din grupa C, respectiv Franţa (6 puncte), Muntenegru (4), Slovacia (2), din grupa D. Partidele se vor juca în continuare între 14 şi 17 decembrie.

În grupa principală I, echipele calificate au fost decise după partidele de joi seară, între acestea aflându-se şi reprezentativa României, care va debuta sâmbătă, cu Ungaria.

Programul partidelor din grupa I este următorul:

Sâmbătă: Polonia-Danemarca, Spania-Norvegia, Ungaria-România (21.30, în direct la TVR 2);

15 decembrie: Spania-România (ora 17.00, în direct la TVR 2), Polonia-Norvegia şi Ungaria-Danemarca;

17 decembrie: Polonia-România (ora 17.00, în direct la TVR 2), Spania-Danemarca şi Ungaria-Norvegia.

Clasamentul grupei I, înaintea acestor partide şi în care echipele calificate au ajuns cu punctajul obţinut din disputele cu celelalte reprezentative calificate din aceleaşi grupe preliminare, este următorul: 1. Norvegia 4 puncte, 2. Spania 4, 3. Ungaria 2, 4. Danemarca 1, 5. România 1, 6. Polonia 0 puncte.

După disputarea partidelor din această fază, primele două clasate vor juca semifinalele, în 19 decembrie, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc în 21 decembrie. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, în 19 decembrie, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.

La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 – bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie.

Deţinătoarea titlului european este Muntenegru.

 

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă