Traficul rutier pe Transalpina a fost reluat „în regim turistic”, cu respectarea unor condiţii privind greutatea autovehiculelor, viteza de rulare şi intervalul orar de deplasare, a declarat luni prefectul judeţului Vâlcea, Radu Renga, citat de Agerpres.
„De comun acord cu prefectul de Gorj şi evident cu acordul CNADNR Craiova s-a luat decizia reluării traficului rutier în regim turistic pe şoseaua Transalpina. În prealabil, o echipă constituită din conducerea IPJ Vâlcea şi IPJ Gorj şi specialişti ai Drumuri Naţionale din cele două judeţe a inspectat porţiunea de drum cuprinsă între Rânca şi Obârşia Lotrului, pentru a analiza riscurile şi starea drumului. S-a luat decizia ca şoseaua să fie deschisă însă în trei condiţii: circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone este interzisă, ne referim la autocare cele care pot lua greu un viraj şi ştim ce accident cumplit s-a produs în Muntengru în urmă cu câţiva ani. Viteza de rulare va fi 30 de km/h, iar circulaţia între orele 19 şi 7 dimineaţa este interzisă. Ne interesează siguranţa turiştilor”, a declarat Renga.
DN65C (Transalpina) este şoseaua situată la cea mai înaltă altitudine din România, ajungând pe sectorul Obârşia Lotrului (Vâlcea) – Rânca (Gorj) la aproximativ 2.100 de metri altitudine.