19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialS-a prelungit termenul de depunere a registrelor de evidenta

S-a prelungit termenul de depunere a registrelor de evidenta

Seful Inspectoratului Teritorial de Munca Constanta, Eugen Bola, a declarat ca termenul de depunere a registrului general de evidenta a salariatilor in forma electronica la institutie a fost modificat. Potrivit hotararii adoptate de Guvern in sedinta din data de 24 ianuarie, data-limita de depunere este 31 martie 2007. Inspectia Muncii este cea care a realizat solutia tehnica privind registrul in format electronic si aplicatia informatica pentru completarea si transmiterea acestuia de catre angajatori. Acestea sunt puse gratuit la dispozitia angajatorilor care au obligatia de a infiinta registrul.

Poate fi completat on-line

Registrul electronic poate fi completat de catre angajatori fie prin intermediul programului REVISAL, care poate fi descarcat direct de pe serverul ITM, fie prin aplicatii informatice proprii ale angajatorului. Pentru aceasta operatiune utilizatorul trebuie sa obtina o parola de la ITM, care se primeste pe baza unei imputerniciri de catre reprezentantul legal al angajatorului, insotita de o copie a certificatului de inmatriculare, codului de identificare fiscala sau a actului de identitate.

Institutiile publice, obligate sa respecte legea

Inca de la inceput, angajatorii au transmis Inspectiei Muncii si inspectoratelor teritoriale de munca solicitari de prelungire a termenului de depunere a registrului din cauza noutatii, dar si a complexitatii aplicatiei informatice. Si institutiilor publice le va reveni incepand cu acest an, ca si agentilor economici, obligatia de a depune la sediul Inspectoratului Teritorial de Munca acest registru electronic de evidenta a salariatilor. Masura luata potrivit HG 161/2006 urmareste tinerea unei evidente electronice a tuturor angajatilor la nivel national. Inspectorii ITM Constanta vor aplica sanctiuni cuprinse intre 2.000 si 5.000 de lei daca vor refuza sa transmita aceste registre si daca vor omite sa le completeze.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă